Kuusmaa: rünnakuga võib rahule jääda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Elegar (palliga).
Frank Elegar (palliga). Foto: Raigo Pajula

Kuigi Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa ei uskunud, et Eesti meistermeeskonnal oleks Euroliigas häid etteasteid pakkuva Moskva oblasti Himki vastu võõrsil võiduvõimalusi, püsis Kalev kogu kohtumise väljakuperemeestele ohtlikult lähedal. Lõpuks siiski kaotati 67:77.

«Rünnaku osas võib meeskonnaga rahule jääda. Pall liikus korvi alt läbi ja tagant loodi teravusi,» sõnas Kuusmaa, kes pärast viimati Balti liigas saadud valusat kaotust tegi meeskonna mänguplaanis mõningaid muudatusi. Ta lisas, et muudatus puudutab nii rünnakut kui ka kaitset. «Hea näitaja on see, et püsisime terve kohtumise mängus. Tegutsesime meeskondlikult, kuid korraks muutus meie mäng liiga individuaalseks – see juhtus neljandal veerandajal, kui neljapunktiline kaotusseis paisus kiiresti suuremaks.»

Möödunud nädala lõpus korraldas Kuusmaa hoolealustele ränkraske treeningutsükli, kus hommikuti rassiti kergejõustikuhallis ja kangiruumis ning õhtuti töötati palliga. Peatreener ennustas, et hoolealused on mängu ajaks Himkiga kanged, ent platsil seda ei paistnud. «Mina küll ei märganud, et mehed olnuksid tavalisest tuimemad,» nentis Kuusmaa.

Kalevi rivistusest puudus eelmises kohtumises tõsise näovigastuse saanud Rait Keerles ja teel Moskvasse põlvevalu kurtnud Bamba Fall. Mängu käigus tabas aga meeskonda veel üks tagasilöök – Gary Wilkinson venitas jalalihast. Esialgu pole teada, kas trauma on tõsine, ent Kuusmaa sõnul on vähe õenäoline, et ta osaleks neljapäevases mängus Rakvere Tarvaga. Küll aga loodab ta leegionäri kasutada sellele järgneval Leedu-turneel.

Eile kerkis Kalevi parimaks ameeriklasest tsenter Frank Elegar, kes rassis platsil koguni pisut rohkem kui 37 minutit ja kogus selle ajaga 17 punkti, kuus lauapalli ja viis vaheltlõiget. Ära tasub märkida ka Kalevi väikest pallikaotuste arvu – kaheksa. Kuulsad vastased patustasid 11 korda.

Järgmise kohtumise peab Kalev neljapäeval kodus Tarvaga.

Ühisliiga

Himki – Kalev/Cramo 67:77

Himki: Planinic 14, Augustine 13, Davis 12, Žukanenko 9, Monja 8, Rivers 8, Vjaltsev 8, Koponen 5.

Kalev: Elegar 17, Sokk 11, Dorbek 9, Arbet 9, Wilkinson 6, McLeod 6, Raadik 5, Abbott 4.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles