Becker: minu ajal löönuks praegustest tippudest läbi vaid Federer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Becker
Boris Becker Foto: SCANPIX

Kuigi palju on räägitud, et meeste tennises on praegu kuldne ajastu, pole endine maailma esireket Boris Becker just sama meelt – sakslase arvates suutnuks praegustest tippudest tema karjääri ajal maailma parimatele vastu saada vaid Roger Federer.

«Ma ei usu, et Rafael Nadal või Novak Djokovic oleksid meie ajal väga edukad olnud, aga Federer oleks hakkama saanud,» rääkis Becker Hindustan Timesi korraldatud arvamusliidrite tippkohtumisel.

Becker selgitas, et Federeri eristab Nadalist ja Djokovicist mitmekülgsus. «Põhjus, miks Federer on 31-aastaselt endiselt edukas, peitub selles, et tal on väga hea tehnika,» sõnas karjääri jooksul kuus suure slämmi turniiri võitnud Becker. «Ta mängib hästi tagajoonelt, aga vajadusel tuleb ka võrku ja ta teeb seda rohkem kui teised mängijad.»

1980. aastate lõpus ja 1990. aastate alguses maailma paremikku kuulunud Beckeri sõnul on küll praegu mängijate varustus kõvasti parem, kui oli tema ajal, kuid sellest hoolimata servitakse tänapäeval aeglasemalt. «Töötasin Londonis aastalõputurniiri ajal kommentaatorina ja kogu turniiri kiireim serv oli 214 km/h, mina servisin 20 aastat tagasi kiirusega 224 km/h ja ma polnud sugugi mitte tugevaima serviga,» hindas Becker. «Toona servisid teised kehvade reketitega palju kiiremini, aga nüüd kasutatakse servil rohkem spinni ja jõudu ning vahel servitakse meetri kauguselt tagajoonest, omal ajal polnud selline asi mõeldav.»

Küsimusele, kas ta peab Federeri läbi aegade parimaks meestennisistiks, ei soovinud Becker ühest vastust anda.

Küsimusele, kas ta peab Federeri läbi aegade parimaks meestennisistiks, ei soovinud Becker ühest vastust anda.

«See on muidugi küsimuste küsimus, kuid kahjuks pole sellele vastust,» nentis Becker. «Federer on võitnud rohkem turniire kui ükski teine, kuid pole teada, kas ta võitnuks John McEnroe’d, Björn Borgi, Rod Laverit või mind.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles