Aivar Kuusmaa tool kõigub veelgi rohkem

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa
Aivar Kuusmaa Foto: Liis Treimann

«Kuu aega on aega, et meeskond asjad joonde saaks. Eks (Aivar) Kuusmaa pink niikuinii kõigub, kuid praegune olukord on ka tema jaoks šokk,» avaldas Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa pärast meeskonna 69:95 kaotust Rakvere Tarvale.

Võrreldes eelmise hooajaga tänavuseks küllaltki soliidse koosseisu kokku saanud Kalev/Cramo pole seni oma mängu leidnud ning hiljuti peeti meeskonna sees maha ka tõsised jutuajamised tuleviku osas.

Resultaadis peetud vestlused tunda ei andnud ja pärast Tarva käest saadud kaotust pidid treenerid taas juhtkonnale väljakul aset leidnust aru andma. Vaatamata esimesel poolajal kätte võidetud korralikule eduseisule lagunes teisel poolajal meeskonna mäng täielikult ning platsil võis näha kalevlaste üsna tujutut esinemist.

«Mina tunnen küll häbi ning keegi ei ole kindlasti resultaadi üle õnnelik. Kui tagasiastumine aitab kedagi või kui ma saan juhtkonnalt sellise signaali, siis astun tagasi. Ennetavalt ei oska midagi öelda ning olen ka igasuguseid variante arutanud. Mul juba üleval omanikud ootavad ja lähen jutule,» märkis kalevlaste abitreener Martin Müürsepp pärast kohtumist ja seadis sammud meeskonna kontori poole. «Oleme küll raskes seisus ja meid segavad ka mõned vigastused, kuid peaksime ka sellises seisus neist (Tarvast) üle olema.»

Tõsiseid vestlusi peeti meeskonna sees ka eile hommikul, kuid ükski asjaosaline ei soovinud siiski täpsemalt avalikustada, mida seal arutati ja kas eilne kohtumine võis jääda ka kalevlaste peatreeneri Aivar Kuusmaa viimaseks matšiks meeskonna tüüri juures. «Ei taha seda kommenteerida,» vastas Valdmaa sellise spekulatsiooni peale lühidalt. «Mehed on teinud Lasnamäe hallis nädal aega rasket trenni ning loodetavasti saadakse mõne nädalaga jalad alla.»

Enne eilset kohtumist oli ka Tarva peatreener Andres Sõber avaldanud arvamust, et kaotuse korral võib Kuusmaa jaoks praeguses ametis töö otsa saada. Pärast matši jäi ta oma seisukohale kindlaks. «Arvan, et kui see meeskond tahab edasi minna, siis peab hakkama uus mees seda asja juhtima,» sõnas Sõber, kes andis siiski teada, et tema sellest positsioonist huvitatud ei ole: «Mul on voodikoht juba kusagil mujal olemas.»

Loomulikult jätkus Tarva juhendajal oma meeskonna kohta vaid kiidusõnu. Lõpuks märkis ta, et klubi soovib täiendada veel oma korvialust, et vastastele edasipidi veel kõvemaid lahinguid anda. «Pärast sellist mängu on sees vägev tunne. Kokkuvõttes otsustas asja see, et Tarvas oli täna nii hea,» lisas Sõber.

Korvpall

Meistriliiga

BC Kalev/Cramo – Rakvere Tarvas 69:95

Kalev/Cramo: Elegar 15, Keerles 12, Gert Doberk 8, Abbott 8.

Tarvas: Laksa 30, Lindmets 22+12 lp, Raley-Ross 21, Tamm 10+8 rs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles