Valentino Rossi sihib kümmet rekordit

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi
Valentino Rossi Foto: SCANPIX
Kaheksakordne Moto GP maailmameister Valentino Rossi ei taha algaval hooajal mitte ainult maailmameistritiitlit võita, itaallane sihib kümmet erinevat rekordit.

Itaalia ajaleht La Gazzetta dello Sport tõi välja saapamaa poja eesmärgid:

  1. Kui ta võidab oma neljanda MM-tiitli Yamahaga, siis ta möödub Eddie Lawsonist, Wayne Raineyst ja Kenny Robertsist, kes on suutnud sama meeskonnaga võita tiitli kolmel korral.
  2. Rossi on juba praegu läbi aegade enim punkte (3720) teeninud tsiklimees (talle järgneb Loris Capirossi 2993 punktiga) ning, kui itaallane saab sel hooajal veel 280 silma, siis ületab ta maagilise 4000 piiri. Eelmisel aastal kogus ta 373 punkti.
  3. 151 poodiumikohaga jääb ta alla vaid Giacomo Agostinile(159) ning arvestades seda, et pärast debüütaastat on ta alati kogunud rohkem kui kaheksa poodiumikohta, siis tundub selle tähise ületamine lihtne.
  4. Rossi on karjääri jooksul kogunud 51 kvalifikatsioonivõitu. Max Biaggi on saanud neid 56 ja Mick Doohan 58.
  5. Rossi on järjestikkuselt poodiumile jõudnud 23 korda ning hoiab sellega enda nimel vastavat rekordit. Kuna eelmise hooaja lõpus jõudis ta poodiumile üheksa korda järjest, siis võib ka see rekord tuleval hooajal ohus olla.
  6. Mullu teenis Rossi kõigilt 18 etapilt punkte(sama tegi ta ka 2003 aasal). Kui Rossi kordab tulemust ka sel aastal, siis on ta esimene tsiklimees, kes kolmel aastal pole punktita jäänud.
  7. Rossi on püstitanud 57 võistlusel kiireima ringi. Giacomo Agostini statistikas on sama number 69. Tähise püüdmine on võimalik, kui ta kordab 2003 aastat, kus tal kõigi võistluste peale kogunes 12 kiireimat ringi.
  8. Rossi on võitnud kõige võimsamas masinaklassis 41 kvalifikatsioonivõistlust. Mick Doohanil on neid koos 58. Selle rekordi purustamine saab Rossil olema raske, kuna itaallase rekord on pärit hooajast 2003, kui ta võitis üheksa ajasõitu.
  9. Rossi tahab sel aastal võita kaheksanda järjestikkuse etapi Mugellos.
  10. Rossi on võitnud Itaalia etappidest kaheksa – seitse Mugellos ja ühe Misanos. Kui Rossi võidab sel aastal mõlemad Itaalias sõidetavad etapid, siis püüab ta kinni Mick Doohani, kes võitis kuus korda Mugellos, kolm korda Imolas ja ühe korra Misanos.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles