Koer päästis jalgpalluri ja tema modellist sõbratari koledast surmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labrador.
Labrador. Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigaklubis Stoke Citys jalgpalli mängiv Jamie Ness ja tema modellist sõbratar Heather Weir peavad tänama oma lemmikloomast labradori, kes päästis oma kummalise käitumisega nad surmavast gaasimürgitusest.

Ness ja Weir ei mõistnud kuidagi, miks nende aktiivne aastavanune koer Alfie äkitselt loiuks muutus ja päevast päeva ainult magada tahtis. Uurimise käigus selgus aga, et paari köögis seisnud ahjust lekkis värvitut ja lõhnatut süsinikoksiidi, mis koera aegamööda mürgitas. «Ilma Alfie kummalise käitumiseta poleks me seda iial taibanud. Viimased paar nädalat ta ainult magas ega mänginud isegi oma leludega,» lausus Weir Daily Mailile.

Et midagi on väga valesti, mõistis ta siis, kui pärast reisilt naasmist koer teda ei tervitanud, vaid heitis lihtsalt uuesti magama. Ka Weir oli ise paar korda iiveldushoogu tundnud ning kohalekutsutud töömees avastas kohe lekkiva pliidi. Süsinikoksiidi mürgistus oleks võinud aja jooksul osutuda nii Weirile kui ka Nessile surmavaks. Pärast lekke parandamist oli aga oht möödas ning ka labrador Alfie muutus vaid kahe päevaga sama lõbusaks kui enne.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles