Eesti pälvis Rahvusvaheliselt Kergejõustikuliidult kõrge autasu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Kergejõustikuliidu (EA) president Hansjörg Wirz, Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Lamine Diack ja Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.
Euroopa Kergejõustikuliidu (EA) president Hansjörg Wirz, Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Lamine Diack ja Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi. Foto: Serghei Donets

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) autasustas Eestit reedel Barcelonas Spirit of World Plan auhinnaga. IAAFi 100. aastapäeva raames välja antud auhindadega pärjati igast maailmajaost üht riiki ning Euroopast valiti selleks Eesti. 

IAAF lõi Spirit of World Plan auhinna tunnustamaks väljapaistvaid initsiatiive kergejõustiku jätkusuutlikkuse tagamisel. IAAFi teatel pälvis Eesti tunnustuse proaktiivsuse eest väga edukate võistluste korraldamisega nii rahvuslikul, regionaalsel kui ka Euroopa tasemel.

Euroopa Kergejõustikuliidu president Hansjörg Wirz ütles, et auhinnasaajate valikul olid olulised organisatoorne aktiivsus ning sportlik tase. «Lisaks arvestati riigi suurust ning eeskuju, mida kergejõustiku edendamiseks on tehtud nii kohapeal, regionaalselt ning Euroopa kergejõustiku kontekstis,» märkis Wirz. Endine sprinter ja tänane IAAFi nõukogu liige Frank Fredericks täiendas Wirzi öeldes, et Eestis tehakse väga head tööd IAAFi «Laste kergejõustiku» programmiga ning see on tunnustus ka sellele tööle.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi lausus, et autasu on suur tunnustus kergejõustiku eestvedajatele Eestis läbi aegade. «Eredamateks näideteks on kindlasti pikaajaline TV10 Olümpiastarti sari, mis alustab juba 42. hooaega ja on maailmas üsna erakordne, ning paljud kõrgetasemelised võistlused, mida erinevad korraldajad on viimastel aastakümnetel ette võtnud ja edukalt läbi viinud, nende seas Euroopa tasemel tiitlivõistlused, Reval Cup, kergejõustiku Kuldliiga, rahvusvahelised kergejõustikuvõistlused, maavõistlused, memoriaal- ja muud võistlused üle kogu Eesti. Aitäh ja õnnitlused kogu Eesti kergejõustikuperele!» tänas Teigamägi.

Euroopa riikide seast valiti Spirit of World Plan auhinna saajaks Eesti. Lõuna-Ameerika auhinna pälvis Brasiilia, Aasia riikide seas märgiti ära Hiina, Aafrikas Botswana, Austraalias ja Okeaanias Prantsuse Polüneesia ning Põhja-ja Kesk-Ameerikas Briti Neitsisaared.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles