Rajal eksinud Räikkönen: hoolitsen selle eest, et järgmine aasta oleks värav lahti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskonna soomlasest piloot Kimi Räikkönen sattus eilsel Brasiilia GP-l suletud rajaosa peale ning teatas pärast võistlust, et järgmisel aastal hooliseb ta enda jaoks sobivama olukorra eest.

Soomlane sõitis libedal rajal eelviimasest kurvist otse üle muru ja sattus juurdepääsuteele, mis viis Interlagose vana raja lõigule. Enda ees avanenud siledat asfalti nähes vajutas Räikkönen gaasipedaali põhja, kuid sai õige ruttu aru, et sealt kaudu uuele rajale tagasi ei pääse. Nii tuli tal ots ringi pöörata ja leida uuesti tee võistlusrajale, kirjutab autosport.com.

Pärast võistlust rääkis Brasiilia GP kümnenda kohaga lõpetanud ja hooaja kokkuvõttes kolmas olnud Räikkönen, et ta teadis täpselt, mida ta teeb.

«Teadsin, et mööda seda teed on võimalik tagasi rajale saada ning selleks tuleb väravast läbi sõita. Teadsin seda, kuna sama asi juhtus minuga ka 2001. aastal ja toona oli värav lahti,» teatas Räikkönen. «Sel aastal oli keegi selle aga sulgenud. Järgmisel aastal hoolitsen selle eest, et värav oleks lahti.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles