Elu parim tulemus lõi Kail Piho emotsioonid lakke

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail Piho
Kail Piho Foto: Priit Simson / Postimees

Norras Lillehammeris peetud kahevõistluse MK-etapi avavõistlusel tegi Kail Piho hea esituse nii hüppemäel kui suusarajal ning sai 16. koha näol tasuks elu parima tulemuse.

«Emotsioon on laes, sain kinnitust, et tegelen õige alaga,» olid Piho esimesed sõnad pärast võistlust. Ta läks suusarajale 29. kohalt, kaotades lõpuks poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud Magnus Moanile 1.13,1. Kui eelmisel hooajal oli eesmärgiks 30 sekka tulek, siis sel hooajal tahtis noormees juba 20 parema hulka pääseda. «Eelmisel talvel õnnestus kolmandasse kümnesse pääs paaril korral, nüüd tahan selles osas stabiilsust saavutada. Hooaja üheks eesmärgiks oli koht 20 seas, mis ka kohe täidetud sai,» ütles kahevõistleja.

«Sain ka kõvasti eneseusku juurde. Suusk libises hästi ja kõik klappis.» Negatiivsema poole pealt toob Piho välja tõsiasja, et tänu FISi abile saab ta küll MK-sarjas osaleda, ent näiteks määrdemehe palkamiseks raha pole. «Treener Tambet Pikkor peab kõike üksinda tegema ja paratamatult jääb seetõttu kuskilt vajaka.»

Pühapäevasel etapil said kahevõistlejad suure mäe hüppevooru järel 10 km pikkusele murdmaadistantsile punktide põhjal kaasa trahviringid. Murdmaarajale pääsemiseks ei tohtinud hüppemäel võitjale kaotada rohkem kui 35 punktiga.

Kui suusatamine on Pihol alati tugev olnud, siis suvisel ettevalmistusel pandi varasemast suuremat rõhku hüpetele. «Olen murdmaatreeningute arvelt veidi järele andnud ja seeläbi spetsiifilistele hüppetreeningutele rohkem rõhku pannud, eks see on nüüd edu toonud. Suusatamises olen alati tugev olnud,» selgitab Piho. «Hüpetel on väga suur tähtsus, kui tahad punktikohale tulla.»

Murdmaasuusatajad nädalavahetusel Rootsis Gällivares toimunud MK-sarja avaetapil palju rõõmu ei pakkunud, meeste 15 km vabatehnikasõidus sai Aivar Rehemaa parima eestlasena 34. koha, Karel Tammjärv oli 67. ja Eeri Vahtra 90. kohal. Eesti teatemeeskond sai 21. koha. Eesti Suusaliidu spordidirektori Raul Olle sõnul ei saa esimesest etapist põhjapanevaid järeldusi teha. «Nädalavahetus oli pettumus. Teatesõit oli kehv, ent kui avavahetusega nii taha jääda, siis polegi sealt võimalik tõusta,» sõnas Olle. Eesti tuli avavahetusest 21. kohal, jäädes 20. kohal olnud Rootsi IV meeskonnast maha 45 sekundiga.

«Rehemaa 34. koht on tema jaoks normaalne tulemus. Tammjärve ja Vahtra sõit ei täitnud lootusi,» lisas Olle.

Suusatamine

Kahevõistluse MK-etapp, Lillehammer

•    Väike mägi / 10 km: 1. Magnus Moan (Norra) … 44. Kail Piho +2.41,2, 47. Han-Hendrik Piho +3.11,7. Suur mägi / 10 km: 1. Magnus Moan (Norra) … 16. Kail Piho +1.13,1.

Suusahüpete MK-etapp, Lillehammer

•    Suur mägi: 1. Gregor Schlierenzauer (Austria) 275,5 punkti, 2. Anders Fannemel (Norra) 275,4, 3. Thomas Morgenstern (Austria) 269,4 … 51. Kaarel Nurmsalu.

Murdmaasuusatamise

MK-etapp, Gällivare

•    Meeste 15 km vabatehnikasõit: 1. Martin Sundby (Norra), 2. Aleksei Poltaranin (Kasahstan) +8,9, 3. Marcus Hellner (Rootsi) +11,1 … 34. Aivar Rehemaa (+1.22,2), 67. Karel Tammjärv +2.32,1, 90. Eeri Vahtra +4.05,3.

•    Naiste 10 km vabatehnikasõit: 1. Marit Bjørgen (Norra)

•    Meeste 4 x 7,5 km teatesõit:

1. Norra … 21. Eesti (4.07,5).

•    Naiste 4 x 7,5 km teatesõit:

1. Norra, 2. Rootsi (+19,4), 3. USA (+28,2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles