Aljandite paarisrakend tõi Eestile kolm medalit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna teatas sportlaskarjääri lõpust viimaste aastate Eesti parim naissportlane Triin Aljand, kes oma eduka karjääri jooksul võitis kokku viis Euroopa meistrivõistluste medalit. 2012. aastal võitis ta Debrecenis 50 m liblikujumises hõbemedali. Lisaks on Aljandi auhinnakapis veel neli lühiraja Emilt võidetud medalit (kolm hõbedat ja kaks pronksi). Aastatel 2011 ja 2012 valiti ta Eesti parimaks naissõportlaseks.
Täna teatas sportlaskarjääri lõpust viimaste aastate Eesti parim naissportlane Triin Aljand, kes oma eduka karjääri jooksul võitis kokku viis Euroopa meistrivõistluste medalit. 2012. aastal võitis ta Debrecenis 50 m liblikujumises hõbemedali. Lisaks on Aljandi auhinnakapis veel neli lühiraja Emilt võidetud medalit (kolm hõbedat ja kaks pronksi). Aastatel 2011 ja 2012 valiti ta Eesti parimaks naissõportlaseks. Foto: Tõnu Meijel

Õde-venda Triin ja Martti Aljand tõid kahe peale lühirajaujumise EMilt Eestile kolm medalit.

«Emotsioonid on praegu rohkem kui laes!» hõiskas Eesti ujumiskoondise peatreener, Triin ja Martti Aljandi isa Riho Aljand pärast Triinu hõbemedalit naiste 50 meetri vabaujumises. Veidi varem oli talle rõõmu pakkunud poja pronksmedal 100 meetri kompleksujumises, kui ta viis Eesti rekordi uude sekundisse, saades ajaks 52,92. Martin Liivamägi sai tulemusega 53,57 finaalis kuuenda koha.

Mullu Poolas Szczecinis toimunud EMil sai Martti Aljand 100 meetri kompleksujumises samuti pronksise autasu. Reedel oli ta Prantsusmaal Chartres’is toimuval võistlusel võitnud hõbeda 100 meetri rinnuliujumises.

«Eriti hea meel on Triinu tänase saavutuse üle, sest sel distantsil ma tema osas väga suuri lootusi ei hellitanud ja kergelt see ei tulnud. Aga mõlemad võtsid viimasest võistluspäevast kindlasti maksimumi,» rääkis treener. «Eelseisvale MMile on sellise emotsiooni ja tulemuste pealt päris hea minna,» lisas ta. Lühirajaujumise maailmameistrivõistlused algavad 12. detsembril Türgis Istanbulis.

Martti Aljandi tunded olid samuti ülevad: «Oleme Triinuga nagu paarisrakend, võidame ikka koos! Eelmine kord võitis tema EMilt kaks ja mina ühe medali, seekord läks vastupidi.»

Kompleksi pidas ta pisut raskemaks kui esimest medalit. «Teine medal tuli raskemalt, sest oli võistluste viimane päev ja väsimus juba sees. Ka soojendusel polnud väga hea enesetunne, kuid suutsin end siiski kokku võtta ja medali välja pigistada,» rääkis Martti Aljand. «Praegu tuleb rõõmustada ja tähistada. Mõistlikkuse piires muidugi.» Eelseisvale MMile läheb ta vastu hea tundega. «Kindlasti lähen sinna enesekindlana ja hea emotsiooniga, tulemused näitavad, et liigume õigel teel,» ütles ta.

Triin Aljand sai vabaujumise hõbemedali näol lisa oma kolmele lühirajaujumise EMi autasule. Isikliku rekordi 26,22 ujunud Tess Grossmann jäi samal distantsil jagama 35.–36. kohta. «Väga ilus lõpp võistlusele, olen õnnelik. Liblikas oli pettumus, aga tänane medal kompenseeris seda,» rääkis Triin Aljand, kes 50 meetri liblikujumises oli kuues.

«Kindlasti on nüüd MMile just psühholoogiliselt kergem minna, võistluse teise poolega jäin rahule. Üritame nende allesjäänud nädalatega veel vormi timmida ja loodetavasti jõuan tippvormi just MMiks.» MMil keskendub ta enda sõnul samuti kahele 50 meetri distantsile. «100 meetri ujumised mulle väga ei sobi ja parimaid tulemusi sihin ikka 50 meetris,» lisas värske medaliomanik.

Eesti koondislased püstitasid EMil viis Eesti rekordit, kuus Eesti juunioride rekordit ja 15 isiklikku rekordit. 

Ujumise lühiraja EM

•    Mehed. 100 m kompleksi: 1. Vladimir Morozov (Venemaa) 51,89, 3. Martti Aljand 52,92, 6. Martin Liivamägi 53,57; 50 m liblikat: 1. Rafael Munos Perez (Hispaania) 22,53 … 38.–39. Marko Tiidla 24,60; 200 m vabalt: 1. Yannick Agnel (Prantsusmaa) 1.41,46 … 49. Pjotr Degtjarjov 1.51,04; 50 m

rinnuli: 1. Fabio Scozzoli (Itaalia) 26,18 … 10. Martti Aljand 26,86.

•    Naised. 400 m kompleksi: 1. Hannah Miley (Suurbritannia) 4.23,47 … 26. Maria Romanjuk 4.59,13; 50 vabalt: 1. Aleksandra Herasimenja (Valgevene) 23,85, 2. Triin Aljand 24,24 … 35.–36. Tess Grossmann 26,22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles