Ajalooline saavutus: Barcelona võidumängus viibisid platsil vaid oma kasvandikud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona mängijad kohtumises Levante vastu.
FC Barcelona mängijad kohtumises Levante vastu. Foto: SCANPIX

FC Barcelona jalgpalliklubi sai tänapäeva tippjalgpallis hakkama harukordse saavutusega, kui Hispaania liiga kohtumises Levante vastu olid korraga väljakul vaid kuulsa La Masia akadeemia kasvandikud.

Kohtumise algkoosseisus oli Barcelona ridades kümme oma kasvandikku ja brasiillane Dani Alves, kuid Alves sai juba 14. minutil vigastada ja siis tuli Kataloonia klubi ridades väljakule La Masia kasvandik Martin Montoya, kirjutab Eurosport.

Lisaks Montoyale viibisid sel hetkel platsil Victor Valdes, Carles Puyol, Gerard Pique, Jordi Alba, Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Xavi, Sergio Busquets, Lionel Messi ja Pedro.

Ajalooline hetk püsis väljakul 14. minutist kuni 75. minutini, kuna siis tuli Jordi Alba asemele väljakule brasiillane Adriano Correia.

Kui Barcelona peatreener Tito Vilanova hoidis 61 minutit korraga platsil vaid oma klubi kasvandikke, siis meeskonda eelmine peatreener Pep Guardiola saatis parimal juhul väljakule üheksa oma klubi kasvandikku.

Kuigi eile oli korraga väljakul 11 La Masia akadeemia kasvandikku, siis kõik mehed ei ole loomulikult pärit Nou Campi ümbrusest – Lionel Messi on teatavasti pärit Argentinast, Pedro Rodriguez on sündinud Tenerifel ja Andres Iniesta lapsepõlv möödus Fuentealbillas, mis on tunduvalt lähemal Madridile kui Barcelonale.

Lisaks oli eilses Barcelona koosseisus kolm meest, kes on küll klubi kasvandikud, kuid seejärel läinud oma õnne otsima mujale. Hiljem on Barcelona aga Cesc Fabregase, Gerard Pique ja Jordi Alba enda ridadesse tagasi ostnud ja kulutanud selleks kokku umbes 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles