Brawn ostis Honda ühe naelsterlingi eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ross Brawn (keskel) Rubens Barrichello (vasakul) ja Jenson Buttoniga.
Ross Brawn (keskel) Rubens Barrichello (vasakul) ja Jenson Buttoniga. Foto: Reuters / Scanpix

Tundmatuks jääda soovinud Honda ametnik rääkis Jaapani ajalehele Yomiuri Shimbun, et Honda müüs oma vormel-1 meeskonna Ross Brawnile kõigest ühe naelsterlingi eest, kuna soovisid, et tiim MM-karussellis jätkaks.

«Kui teatasime detsembris, et Honda loobub MM-sarjas võistlemisest, oli meie prioriteediks meeskond müüa ja seda tingimusel, et jätkatakse vormel-1 sarjas võistlemist,» vahendab Eurosport anonüümseks jääda soovinud ametniku sõnu. «Hinnas polnud küsimus.»

«Me ei tahtnud müüa kellelegi, kes oleks meeskonna laiali saatnud ja kõik meie varad jupikaupa edasi müünud,» jätkas ametnik. «Pealegi pidime kaitsma sadade inimeste töökohti. Meie arvates oli see hea lahendus.»

Honda esindaja ei soovinud müügitehingu täpsemaid detaile avaldada. Väidetavalt kulus Hondal 136 miljonit naelsterlingut, et oma vormel-1 meeskonda üleval pidada.

Brawn GP on võitnud mõlemad tänavused MM-etapid, Jenson Button võttis esikoha nii Austraalias kui Malaisias. Austraalias sai meeskond lausa kaksikvõidu, kui Rubens Barrichello sai teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles