Tiimi vahetava Hamiltoni katkestamine maksis McLarenile 12 miljonit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton pärast Brasiilia GP-l katkestamist.
Lewis Hamilton pärast Brasiilia GP-l katkestamist. Foto: SCANPIX

Kui hooaja viimasel vormel-1 etapil jagati välja individuaalne MM-tiitel, siis samal ajal oli mängus ka konstruktorite arvestuse teine koht ja seega ka hulgaliselt raha.

Viimase etapi eel kandideerisid teise koha peale Ferrari ja McLaren. Lõpuks teenis teise koha Ferrari 400 punktiga ja kolmas oli McLaren 378 silmaga. Võistluse käigus oli paremas seisus McLaren, aga seda siiski vaid olukorrani, kus Nico Hülkenberg sõitis liidrikohal olnud Lewis Hamiltonile sisse ja Hamilton oli sunnitud katkestama, kirjutab motorsport.com.

Tagantjärgi vaadates võib tõde, et see intsident maksis McLarenile võistkondlikus arvestuses teise koha, kuna Hamiltoni võidu korral (eeldusel, et Hülkneberg oleks olnud teine, Jenson Button kolmas, Fernando Alonso neljas ja Felipe Massa viies) oleks McLAren saanud kokku 393 ja Ferrari 389 punkti.

Rahalises väärtuses on aga teise ja kolmanda koha vahe koguni 12 miljonit USA dollarit (9,2 miljonit eurot)  ehk Hülkenbergi otsasõit Hamiltonile kujunes McLareni jaoks üsna kulukaks.

Hamiltoni jaoks oli see McLareni ridades viimaseks võistluseks ja järgmisel hooajal istub ta juba Mercedese rooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles