Esiliiga B-tasand suurendab tõsiste klubide arvu ja aitab noori

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht.
Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht. Foto: Toomas Huik

Alates tulevast hooajast suureneb Eestis tippjalgpalli mängivate meeskondade hulk, millele aitab kaasa esiliiga B-tasandi loomine – seega on edaspidi varasemast kümme tõsist klubi rohkem.

Sarnaselt meistriliiga ja esiliigaga on ka esiliiga B-tasandil kümme meeskonda ning ka nemad peavad edaspidi läbima litsentseerimise. Siiski on esiliiga B-meeskonna jaoks tingimused leebemad kui kõrgemal astmel mängivatele tiimidele.

«Selle tegevuse eesmärgiks on püramiidi laiendamine, klubide arendamine, taseme tõstmine ja rohkematele mängijatele tippu pürgimise võimaluse andmine. Vaadates mängijate ja meeskondade hulka, kes püüdlevad tervikliku klubi poole, siis on see etapp vajalik. Kui varem oli tipptasemel 20 satsi, siis nüüd on 30,» põhjendas Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht tehtud muudatust. «Litsentseerimisel on nende puhul väheke teised nüansid ja asja võetakse natuke leebemalt. Esmane eesmärk on ikkagi klubisid arendada.»

Lisaks on plaanitaval lükkel ka palju praktilisem põhjus. «Saksamaal on kolm Bundesligat, Inglismaal Premiershipi järel Championship ja alles siia League One. Ikka on lihtsam toetust küsida, kui meeskond mängib kõrgemal,» märkis Uiboleht.

Kes tuleval hooajal esiliiga B-tasemel mängima hakkavad, saab selgeks hiljemalt 14. detsembriks. Tõsi, kõik, kes selleks sportlikel alustel õiguse said, peavad pärast seda ka litsentseerimise positiivselt läbima.

«Mängud hakkavad neil toimuma paralleelselt meistriliiga ja esiliigaga. Nad saavad hooaja jooksul senisest kümme kohtumist rohkem, noorte meeste esmaseks proovimiseks on see korralik tase ja aitab ka duubleid,» lisas Uiboleht.

Uue taseme tekkimisega Eesti klubijalgpallis ükski liiga ära ei kao ning edaspidi peetakse mänge jätkuvalt nii teises, kolmandas kui ka neljandas liigas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles