Meistrite liigas osalevate klubide arv võib kahekordistuda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini.
UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpallijuhid kaaluvad võimlaust suurendada Meistrite liigas osalevate meeskondade arvu 32 klubilt 64ni.

«Me arutleme selle üle. Otsuse langetame 2014. aastal. Hetkel on kõik veel lahtine,» vastas UEFA president Michel Platini Prantsusmaa ajalehe Ouest-Frace’i esitatud sellekohasele küsimusele.

UEFA kavatseb muuta jalgpalli Euroopa liigade formaati 2015. aastaks. Lühidalt öeldes tähendaks see ilmselt Meistrite liiga ja Euroopa liiga ühinemst. See aga tähendaks, et näiteks Inglismaalt pääseks uue sarja kvalifikatsiooni osalema koguni seitse meeskonda. Sarja senine nimetus «Meistrite liiga» kaotaks veel rohkem oma mõtet, kui isegi oma riigi tugevuselt seitsmes klubi saab seal osa võtta.

«Hetkel on käimas debatt, millises formaadis Euroopa klubivõistlused 2015. – 2018. aasta vahel toimuvad,» lisas Platini.

UEFA karikasarja kaotamisel loodud Euroopa liigat on palju kritiseeritud. Tippmeeskonnad mängivad seal tihtipeale teise koosseisuga, sest neljapäevased mängud on nädalavahetusel toimuvate liigamängude eel liiga kurnavad. Tihtipeale peab võtma ette ka pikki reise teise Euroopa otsa ning karikasarja võidutrofee ei huvita paljusid meeskondasid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles