Iisraeli president: meie riigis on turvalisem jalgpalli mängida kui Londonis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli president Shimon Peres (vasakul) ja UEFA president Michel Platini.
Iisraeli president Shimon Peres (vasakul) ja UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Iisraeli president Shimon Peres kinnitas kohtumisel Euroopa jalgpalliliidu presidendi Michel Platiniga, et tuleval aastal riigis toimuv U21 jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir tuleb igati turvaline.

EMi Iisraelile korraldada andnud UEFA on pidanud otsuse ttõttu kuulama mitme riigi karmi kriitikat, kuna Iisrael on hetkel sõjalises konfliktis Palestiinaga ja olukord riigis seetõttu väga rahutu. Peres ja Platini kinnitasid aga, et tegon hea otsusega. «Kui te järgmise aasta juunis siia tulete, on siin turvalisem ja rahulikum kui tavalisel jalgpallimängul Londonis,» lausus Peres.

Alles eelmisel nädalal sai Tel Avivis bussiplahvatuses vigastada 27 inimest, kuid Platini ei teinud sellest suurt numbrit. «Oleme väga uhked, et saame siia tulla. Jalgpall on kaunis ja rahumeelne mäng,» ütles UEFA rpesident. U21 EM peetakse 2013. aastal 5.-18. juunil ning mängitakse Tel Avivis, Jeruusalemmas, Petah Tikvas ja Netanyas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles