Kas õiglus jääb ikkagi Veerpalule?

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suusaringkondades sahistatakse, et kui Rahvusvahelises Spordikohtus peetava protsessi FIS versus Andrus Veerpalu alguses olid kahekordse olümpiavõitja šansid pääseda dopingusüüdistusest pea olematud, siis nüüd olla juba kaalukausid eestlase poole kaldu.

Pärast seda, kui Veerpalu oli vaidlustanud Rahvusvahelises Spordikohtus (CAS) positiivse dopingutesti, kus tema organismis tuvastati tehislikku kasvuhormooni, oli süüdistaja, Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) rahulik ja võidus kindel. Valdav osa tunnustatud eksperte olid samal arvamusel – test näitas ilmselgelt, et Veerpalu tarvitas keelatud ainet, kirjutab Õhtuleht.

Esmalt pidi CAS tegema otsuse suvel, siis sügisel, siis talve hakul, kuid nüüd on asi lükatud suisa veebruari lõppu.

Kusjuures väidetavalt pole venimise taga mitte CAS vaid hoopis FIS, keda aitab igati Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur. Nimelt tahavad need organisatsioonid lisaaega, et kohtule tõestada: kasvuhormooni test on pädev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles