Steptšenko jõudis esmakordselt punktikohale, Leguellec teenis esimese etapivõidu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Steptšenko
Daniil Steptšenko Foto: Priit Simson

Rootsis Östersundis peetaval laskesuusatamise MK-etapil jõudis Daniil Steptšenko meeste 10 km sprindis karjääri jooksul esimest korda punktikohale, etapivõidu võttis kanadalane Jean Philippe Leguellec.

Steptšenko tabas esimeses tiirus kõik märgid, kuid püstitiir valmistas täna paljudele raskusi ja Steptšenko pidi siirduma kahele trahviringile. Siiski tegi Steptšenko täna hea võistluse, lõpetades 38. kohaga, kaotust võitjale kogunes 1.29,6. Steptšenko senise karjääri parim tulemus MK-sarjas oli 51. koht.

Täna esimesena rajale startinud Kauri Kõiv tegi kahe tiiru peale vaid ühe möödalasu, kuid pidi leppima alles 56. kohaga, kaotades võitjale 2.08,0.

Tänavuse hooaja esimese MK-stardi teinud Roland Lessingu võistlus aga ebaõnnestus, ta pidi käima neljal trahviringil ja sai 77. koha, kaotades võitjale 2.56,4.

Homsesse jälitussõitu pääseb 60 paremat, seega Lessingu jaoks on Östersundi etapp läbi.

Leguellec oli täna üks väheseid, kes suutis eksimusteta läbida mõlemad lasketiirud, 27-aastase kanadalase võiduaeg oli 25.10,4. Leguellec polnud varem kordagi isegi poodiumile jõudnud, tema senine parim tulemus oli Vancouveri olümpia sprindi 6. koht. Ühtlasi on Leguellec esimene Kanada meeslaskesuusataja, kes MK-etapi võitnud.

Teise koha sai täna ühel lasul eksinud prantslane Alexis Boeuf, kaotades Leguellecile 18,1 sekundit ning kolmas oli Austria vanameister Christoph Sumann, kes tegi ühe möödalasu ja kaotas võitjale 24,8 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles