Kalev jättis võimaluse kasutamata

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo korvpallurid (valges).
Kalev/Cramo korvpallurid (valges). Foto: Toomas Huik

«Meil oli mitu võimalust mäng viigistada või ise juhtima minna… saime kaitselauas pallid kätte, kuid ei suutnud neid olukordi ära kasutada. Kurb!» sõnas Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak pärast Ühisliigas võõrsil Mariumpoli Azovmašilt saadud viiepunktilist kaotust.

Viimasel minutil oli Kalevil kahepunktilises kaotusseisus kaks rünnakut, kuid neist esimene lõppes Keith McLeodi kiirustatud ja raske kolmesega, teisel üritusel libises aga Gregor Arbetil pall käest ja mänguvahend sattus vastaste kätte.

«McLeod võttis kogenud mängijana viske oma õlule… nadi oleks, kui ta neid viskeid ei võtaks,» leidis Varrak ja otsis kaotuse põhjusi hoopis mängu algusest. «Esimesel veerand­ajal ei saanud me kaitset pidama ja vastased viskasid kõik sisse. See ei võimaldanud meil aga harrastada kiiret mängu.»

Alates teisest veerandajast sai Kalev kaitses paremini hakkama, selle abil mängiti vahepeal üle kümne punkti nihkunud kaotusseis väiksemaks.

Huvitaval kombel teenisid kalevlased kogu kohtumise jooksul vaid kuus vabaviset. Varraku hinnangul ei näita see aga meeskonna nüri rünnakut. «Protokollis on meil kirjas 18 resultatiivset söötu, sellist numbrit pole ammu olnud,» lausus ta. «Tagamängijad hoidsid teravust hästi üleval.»

Eile tegi oma hooaja esimese etteaste Kalevi lätlasest tagamees Armands Škele, kes kogus 17 ja poole minutiga üheksa punkti, ent patustas ka nelja pallikaotusega. «Tema eksimused võib kirjutada pika mängupausi arvele,» sõnas Varrak. «Tema mängustiil – teravad läbimurded – sobib aga meie joonisesse väga hästi.»

Nädalavahetusel peetud Balti liiga kohtumistes alistas Rakvere Tarvas võõrsil Tallinna Kalevi 95:85 ja kindlustas oma alagrupis teist kohta. Põhimängujuhi Justin Ingramita tegutsenud Tartu Rock oli aga suurelt üle Panevežyse Lietkabelist. Rock on oma alagrupis selge liider.

Korvpall

Ühisliiga

Mariupoli Azovmaš – Kalev/Cramo 76:71

Azovmaš: Raduljica 21, Petšerov 14, Greer 12. Kalev: Keerles 13, Elegar 10, Škele 9, Arbet 9, Dorbek 7, Fall 7, 11 lp, Wilkinson 6, Mc Leod 6, Sokk 4.

Balti liiga

Tallinna Kalev – Rakvere Tarvas 85:95 (Campbell 27, Vahter 19 – Tamm 23, Umbraško 23)

Ventspils – Rapla 76:57 (Campbell 13, Berzins 13 – Kajupank 15, Ringmets 10)

Tartu Rock – Lietkabelis 99:69 (Saage 13, Eichfuss 12 – Griskenas 19, Cipruss 12)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles