Kolmelt jalgpallurilt peksa saanud joonekohtunik suri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonekohtunik.
Joonekohtunik. Foto: SCANPIX

Amsterdami politsei on vahistanud kolm noorjalgpallurit, keda süüdistatakse äärekohtuniku ründamises ja peksmises, mille tagajärel mees suri.

Intsident leidis aset Nieuw Loteni ja Almere SC Buitenboysi vahelises kohtumises, kui kolm 15-16 aastast mängijat läksid kallale 41-aastasele joonekohtunikule. Peksmise järel toimetati kohtunik haiglasse ja arstid olid sunnitud viima ta kunstlikku koomasse. Kui algus öeldi, et mehe seisund on kriitiline, siis nüüd tulevad Hollandist kurvat teated: mees on surnud.

Klubi teatas kohe, et kolme mängijaga on leping lõpetatud, samuti taandus meeskond ise liigast. «Sellistel juhtumitel pole jalgpalliväljakul kohta. Peame tegema kõik, et niisugused sündmused enam iial ei korduks,» teatati ametlikus avalduses.

Hollandi jalgpaliliidu KVNB esindaja sõnul saavad kolm mängijat üsna kindlasti eluaegse jalgpalliga tegelemise keelu, mida on varemgi sarnaste juhtumite puhul rakendatud. «Tõsi, et selline karistus on väga karm. Aga see mõjub. Ja mitte keegi ei kurda, sest keegi ei taha oodata, millal paar hullu aru kaotavad ning asuvad jalgpalli mainet rikkuma,» sõnas alaliidu esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles