Northug võistles Kuusamos kogemata Bjørgeni suusakeppidega

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug 15 km jälitussõidu finišis.
Petter Northug 15 km jälitussõidu finišis. Foto: SCANPIX

Eelmise nädala lõpus peetud murdmaasuusatamise minituuril Kuusamos sai napi esikoha norralane Petter Northug. Nüüd selgus, et 15 km viitstardist klassikasõidus 40 sekundit enne lähimat jälitajat Aleksei Poltoraninit rajale pääsenud Northugi edumaa kahanes väikseks seetõttu, et ta haaras enne võistlust eksikombel valed suusakepid.

«Olen nii väsinud ja kõik kohad valutavad, ma pole kunagi võidu nimel nii kõvasti vaeva pidanud nägema,» tunnistas Northug pärast finišisse jõudmist Norra ajakirjanikele.

Northug edestas lõpuks venelast Maksim Võlegžaninit vaid 1,4 ja Poltaraninit 3,4 sekundiga.

Norra Rahvusringhäälingu (NRK) teatel aga selgus hiljem, et Northug oli kogemata starti läinud valede suusakeppidega – ta oli võtnud hoopis oma koondisekaaslase Marit Bjørgeni kepid ja sõitis nendega ka sõidu lõpuni.

«Ta läks enne starti hooldemeeste bussi enda suusakeppe võtma, aga võttis kogemata Marit Bjørgeni sprindikepid, kuna pidas neid enda klassikakeppideks,» selgitas Norra koondise peatreener Vidar Løfshus NRK-le.

Tegemist oli väljanägemiselt identsete suusakeppidega, kuid ühe suure erinevusega – nimelt on Bjørgeni kepid neli sentimeetrit lühemad kui Northugi omad.

«Valede suusakeppide tõttu ei saanud ta sõita oma tavapärase tehnikaga ja seetõttu oli ta pärast nii väsinud. Usun, et ta kaotas lõpus iga tõukega ajas umbes kümnendiku, seetõttu jäigi lõpus tema edu nii väikeseks,» sõnas Løfshus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles