Miljardär plaanib ehitada uue vormel-1 raja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia saab lisaks Sepangile teisegi vormel-1 nõuetele vastava raja.
Malaisia saab lisaks Sepangile teisegi vormel-1 nõuetele vastava raja. Foto: SCANPIX

Malaisia miljardär Peter Lim kavatseb ehitada riiki uue vormel-1 tasemele vastava raja, ehkki üks selline on Sepangis juba olemas.

Lim rajab Malaisia lõunaosas Singapuri piiri ääres asuvasse Iskandari piirkonda uut võimast Motorsport City nimelist kompleksi, kuhu kuuluks ka 4,5 kilomeetri pikkune FIA nõuetele vastav testirada. Kogu kompleksi väärtust hinnatakse koguni 1,2 miljardile dollarile.

Malaisias on vormel-1 võistlusrada juba olemas - alates 1999. aastast võisteldakse Sepangi ringrajal. Naaberriigis Singapuris peetakse aga hooaja ainus öine võidusõit ning äsja pikendasid sealse raja haldajad vormel-1 sarjaga veel viieks aastaks lepingut. Lim, kes omab 30-protsendilist osalust ka McLareni kontsernis, nimetas Bloombergile antud intervjuus kogu piirkonda uueks kiirelt arenevaks motospordikeskuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles