Täna Tallinnas: Itaalia klubi näitab tippvõrkpalli ilu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtul on näha, kui tihti on Selveri võrkpalluritel põhjust mängus Itaalia tippklubiga rõõmutantsu lüüa.
Õhtul on näha, kui tihti on Selveri võrkpalluritel põhjust mängus Itaalia tippklubiga rõõmutantsu lüüa. Foto: Liis Treimann

«Saaks kätte geimi või kaks või terve mängu… Aga kui midagi ei saa, ent mängupilt on korralik, kuid taseme poolest mängitakse meid üle, pole ju ka midagi teha. Olgem ausad, individuaalne meisterlikkus on vastaste poolel selgelt parem,» lausus Selveri võrkpallimeeskonna peatreener Avo Keel eile, päev enne eurosarja kohtumist Itaalia klubi Piacenza Copra Elioriga.

Pole kahtlust, et maailma tugevaimaks liigaks meetavas Itaalia A1-sarjas kuuendal kohal asuv meeskond on kvaliteedimärgiga. Seda tõestavad ka tiitlid: 2006. aastal võideti CEV Cup, kaks aastat hiljem lepiti Meistrite liigas teise kohaga, veel aasta hiljem krooniti sama meeskond aga Itaalia meistriks.

Samas polnud veel eile päeval selge, millise koosseisuga Itaalia klubi täna mängib. Keel on uurinud nende mängu videosalvestisi ja näinud, et koduliigas kasutab peatreener erinevaid mängijaid. «Sellises seisus on oma meestele raske mingit infot anda,» nentis ta. «Itaalia klubide tase on teada, see on sealt juba neljas meeskond, kellega eurosarjas kohtume – tase on neil väga kõva, niisama naeratamise kohti ilmselt ei tule.»

Itaalia klubi mängijate nimekiri on igatahes soliidne. Alessandro Fei ja koguni 39-aastane Samuele Papi kuulusid veel tänavu suvel Londoni olümpial pronksi võitnud Itaalia koondisse. Olümpiamedaleid on neil ka varasemast ajast. Itaalia koondises on möllanud ka Hristo Zlatanov. Meeskonna põhisidemängija on aga mullu Maailmaliiga parimaks sidemängijaks valitud argentiinlane Luciano De Cecco. Lisaks on tugevduseks palgatud kaks ameeriklast ning üks kuubalane ja slovakk.

Keel lubas, et ei hakka nii kõvade vastastega kohtudes oma meeskonda raamidesse suruma. «Annan meestele platsil suhteliselt vabad käed, et nad saaksid improviseerida,» lausus ta ja hindas oma hoolealuste mängu kõikuvaks. «Võime ühel päeval saada suvalise Läti klubi käest sauna ja mõni päev hiljem anda eurosarjas soomlastele kõva lahingu. Niisama kaotama me ei lähe. Soomlased mängisid ju umbes samal tasemel itaallastega väga kõvasti.»

Tänase mängu eel olid Selveri enda leeris siiski mõned küsimused. Esiteks polnud eile veel selge, kui palju saab meeskonda aidata libero Asko Esna. Kogenud mängumeest segab jalavigastus. «Kindel on see, et paneme libero särki kaks meest. Kui selgub, et Esna ei saa korralikult mängida, langeb koormus Deniss Losnikovi õlule.» Keel meenutas, et 18-aastane mängumees tegutses selles rollis ka nädalavahetusel TTÜ vastu ning siis teenisid vastased tema peale suunatud pallidest liiga palju punkte.

Ärev on olukord ka temporündajate hulgas. Meelis Kivisild pole endiselt põlvevigastusest paranenud. «Uuringud näitavad, et kõik on terve, kuid millegipärast tekib väikesegi koormuse korral liigesesse põletik. Ilmselt suuname ta tagasi Soome, kus tehti ka lõikus,» rääkis Keel. «Lisaks kõigele vaevab palavik temporündajat Reimo Rannarit. Kui ta terveks ei saa, pole meil kahele tempomehele vahetust.»

Probleemide kõrval oli Keelel ka hea sõnum: «Diagonaal- ja nurgaründajad on kõik terved,» teatas ta.

Tallinna Selveri ja Piacenza Copra Eliori kohtumine algab täna kell 20 Kalevi spordihallis. Postimees toob mängu käigu tekstilise otseülekandena lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles