Rein Kilk soovib jätkata Eesti Sõudeliidu presidendina

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk koos sõudmistähe Jüri Jaansoniga reklaamüritusel.
Rein Kilk koos sõudmistähe Jüri Jaansoniga reklaamüritusel. Foto: Toomas Huik

Eesti Sõudeliidu presidendi ametis olev Rein Kilk avaldas teisipäevasel juhatuse koosolekul, et on valmis selles ametis jätkama. Esialgu ei ole ühtegi vastaskandidaati üles kerkinud, kuid Kilgi sõnul oleks see igati tervitatav.

«Hea oleks, kui keegi veel kandideeriks, kuna praegu oleks vaja leida uut energiat. Olen valmis väitlema ja oma seisukohti kaitsma. Kui peakski keegi teine sõudeliidu presidendiks saama, siis mina jään ala fänniks ja sõudjaks edasi. Oleks tervitatav, kui keegi tuleks kõrvale ja aitaks asja edasi viia,» märkis Kilk.

Samas on praegusel sõudeliidu presidendil juba ka mõtteid, mida tuleks teha, kui ta sellel positsioonil jätkab. «Tuleb leida noori talente ja panna kokku meeste ja naiste uued kaheksapaadid. Korda tuleb saada Pärnu Sõudeklubi asjad. Lõpuni tuleb teha Maidla vallas ehitatav sõudekanal, millest umbes veerand on praeguseks valmis saanud. Valmides saab sellest Põhjamaade suurim spordiobjekt ja seal saaks korraldada nii MK-etappe, noorte MMi kui ka täiskasvanute MMi,» rääkis Kilk.

Ka sõudeliidu peasekretär Jaan Tults kinnitas, et Kilk andis jätkamiseks oma nõusoleku ja seni ei ole ühtegi teist võimalikku kandidaati esile kerkinud. Alaliidu juhatusse kuuluv tippsõudja Kaspar Taimsoo märkis lisaks, et senise presidendi jätkamine oleks igati tervitatav.

«Ta on siiamaani oma tööd väga hästi teinud ja tema jätkamine oleks kindlasti hea. Ta on olnud selles ametis väga aktiivne ja teab süsteemi läbi ja lõhki. Kui sellele kohale peaks asuma aga uus inimene, siis tal oleks täita väga suured saapad,» sõnas Taimsoo, kes uuel hooajal istub koos Allar Rajaga kahepaati.

Kas sõudeliidu presidendina jätkab Kilk või keegi teine, selgub veebruaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles