Pohlak: välismaale siirdumiseks küpseid jalgpallureid on vähe

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Laura Oks

Tallinna Flora jalgpalliklubi president Aivar Pohlak nentis, et hiljuti Itaalias testimisel käinud Karol Mets on praegu pigem erand, sest üldplaanis võimalikke müügiartikleid napib, kirjutab Soccernet.ee.

«Elavat huvi ei valitse kahjuks ühegi eestlasest jalgpalluri vastu,» vastas Pohlak küsimusele, kas välisklubid huvituvad peale Metsa veel mõnest Flora pallurist.

Flora on läbi aastate müünud palju mängijaid välismaale ning klubijuhi sõnul loodetakse mõne aasta pärast jälle sellisesse olukorda jõuda, kus meeskonnas mängivate jalgpallurite vastu tuntakse elavat huvi.

«Praegu oleme siiski pigem seisus, kus välismaale siirdumiseks küpseid mängijaid on vähe, võimalik, et nii vähe pole meil neid kunagi olnud,» tõdes ta, «aga eks see ole oma vigade vili – me pole osanud hoida mängijate arengut, toetanud lähenemist klubis, eks see olegi keeruline, lihtsam ju saavutada edu läbi meeskondlike aspektidega tegelemise, aga on tore, et vähemalt püüame olukorda muuta.»

Pohlaku sõnul on Flora olulisim põhimõte mängijate müümisel kõigi osapoolte huvide arvestamine. «Iga klubi, iga turu, iga mängija jaoks on olemas mõistlik hind ja mõistlik palk mängijale, selleni oleme üldjuhul ka jõudnud,» ütles ta. «Eesti jalgpalli jaoks on ülioluline, et koostöö klubide, mängijate ja agentide vahel oleks hästi organiseeritud ja mängija individuaalsed huvid, klubi huvid ja jalgpalli huvid võrdselt arvestatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles