Blatter kohtuniku tapmisest: jalgpall on ühiskonna peegel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter
FIFA president Sepp Blatter Foto: SCANPIX

Esmaspäeval tabas jalgpallimaailma kohutav uudis Hollandist, kui kolm 15-16 aasta vanust noort jalgpallurit tungisid mängu ajal kallale äärekohtunikule, kes hiljem suri. Šokeeriv vahejuhtum leidis aset alla 17-aastaste poiste pühapäevases liigakohtumises. Omapoolsed kaastundeavaldused saatis lähedastele ka FIFA president Sepp Blatter.

«Soovin väljendada oma kurbust ja ahastust, mis mind valdas, kui kuulsin äärekohtunik Richard Nieuwenhuizeni surmast,» seisis Blatteri kirjas Hollandi jalgpalliliidule. «Olin sellest uudisest kuuldes šokeeritud.»

FIFA jalgpalliklubide maailmameistrivõistluste avamängu eel peeti minutiline leinaseisaks Nieuwenhuizeni mälestuseks.

Hollandi politsei on arreteerinud kolm Nieuw-Sloten Amsterdami noortemeeskonna mängijat, keda süüdistatkase tapmises ja avalikus vägivallas.

«Jalgpall on ühiskonna peegel ning tal on ka samad haigused. Olen siiski veendunud, et isegi selliste juhtumiste taustal on jalgpallil siiski positiivne jõud,» selgitas Blater, kes usub, et sellistest juhtumistest saavad kõik õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles