Nurmsalu ärev lennureis: äike tabas lennukit, terve elu käis korraga silme eest läbi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Erakogu

Eesti parim suusahüppaja Kaarel Nurmsalu võistleb nädalavahetusel Sotšis MK-etapil. Reis tulevasse olümpialinna oli aga kõike muud kui meeldiv.

Nurmsalu ja terve hulk maailma tippsuusahüppajaid lendas eile Sotši tšarterlennuga, mis oli mägikotkad peale võtnud Zürichist. Ärev hetk leidis aga aset umbes 10-15 minutit enne maandumist, kui välk tabas suusahüppajaid vedanud lennuki paremat tiiba.

«Olime juba kõrgust kaotamas ja tormi tõttu raputas hirmsasti, mis on kehva ilma puhul tavapärane. Mingi hetk käis väljaspool lennukit suur pauk ja siis tekkisid küsimused. Ega sellises olukorras midagi teha ju ei ole ja lennukist välja hüpata ei saa,» meenutas Nurmsalu hetke, kui lennukit tabas välk ja sellele järgnenud maandumisele eelnenud närvilisi minuteid. «Õnneks olid stjuardessid tasemel ja suutsid inimesi rahustada. Ega seal ise ju midagi teha ei anna ning eks pärast saab teada, mis täpsemalt juhtus. Nii mõnegi inimese võttis juhtunu aga näost päris kahvatuks.»

Lisaks Nurmsalule ja Soome koondisele oli lennukis pea kogu suusahüppemaailma koorekiht ning puudu olid vaid mõned koondised. «Istusin koos Soome koondisega ning näiteks meie ees olid austerlased. Lennukis ei olnud vaid Venemaa, Poola, Tšehhi ja Sloveenia koondiseid,» rääkis Nurmsalu.

Täna õhtul on Sotši mäel kavas kvalifikatsioon ning homme ja ülehomme jagatakse MK-punkte. Postimehega rääkides valmistuski Nurmsalu just mäele minekuks. «Eks ikka rahuneb sellise vahejuhtumi järel mingi hetk maha, aga kui selle peale mõtlema hakata, siis ei ole just kõige meeldivam asi,» rääkis Nurmsalu. «Eks terve elu käis silmade eest läbi.»

Kuna tegemist oli aga tšarterreisiga, siis tõenäoliselt tuleb suusahüppajatel sama Bulgaaria firma lennukiga ka võistluspaigast tagasi reisida. «Ma eeldan küll. Ma ei ole nüüd suur lennukite ekspert, kuid ma ei usu, et lennukit vahetama hakatakse. Samas mine sa tea,» lisas eestlane.

Vaata Soome koondise videot, kus on näha olukorda enne õhkutõusu ja situatsiooni vahetult pärast äikeselööki ning maandumist.

Ski Jumping Team Finland - Flight to Sochi 2012 from Finnjumping on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles