Pohlak: EM-finaalturniiri mängude Tallinnasse toomine on ebareaalne

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Laura Oks

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak ei pea reaalseks, et 2020. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri mängud, mis otsustati korraldada ühe-kahe riigi asemel suurlinnades üle Euroopa, võiksid ka Eestisse jõuda, kirjutab Õhtuleht.

«Oleme olnud nimetatud otsuse loomisel kaasas ja toetanud ka ise ideed, et selle turniiri formaat näeks pigem ette suurlinnades toimumist ning staadionide minimaalne mahutavus oleks 50 000 inimest. Lähtusime oma seisukoha kujundamisel loogikast, et kuna kõnealuse kontseptsiooni raames ei ole pigem reaalne mänge Tallinnasse saada, siis oleks meie maa ja rahva jaoks olulisuselt järgmine, et mängud toimuks Eestile võimalikult lähedal – Stockholmis, Peterburis, Kaliningradis, Varssavis,» sõnas Pohlak.

«Pean selle turniiri raames mängude Eestisse ja Tallinna saamist ebareaalseks, sest konkureerida tuleb terve Euroopaga. Jutt käib 13 staadionist ja isegi 50 000 mahutavuse juures on konkurents piisav ja loogiline ring võimalikest kandidaatidest Euroopa kaarti vaadates tuletatav. Ei maksa ka unustada, et EM-finaalturniiriga seoses on meil peamine korraldamisega seotud tähendus seeläbi turniiril osalemine, mida 2020. aastal kasutada plaanitav formaat ei anna,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles