Abramovitš: kui Guardiolat ei saa, siis tahan Kloppi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš.
Roman Abramovitš. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea omanik Roman Abramovitš on kindlustamas tagalat puhuks, kui suur sihtmärk Pep Guardiola siiski ei soovi tema klubi peatreeneriks asuda. Suurärimehe järgmine sihtmärk on Dortmundi Borussia juhendaja Jürgen Klopp.

Guardiola on avaldanud pahameelt selle üle, kui aktiivselt Abramovitš teda puhkuseaasta jooksul piiranud on. Samuti paneb hispaanlast kõhklema Abramovitši komme peatreenereid esimese ebaõnnestumise järel vallandada – viimase üheksa ja poole aastaga on Chelseast läbi käinud juba kaheksa juhendajat. Kolmandaks tahab Guardiola aga täielikku kontrolli jalgpallialase tegevuse üle, mis pole kindlasti aktiivselt Chelsea tegemistesse sekkuda armastava Abramovitši meele järgi.

Seetõttu töötabki Chelsea eesotsas tehnilise direktori Michael Emenaloga varuplaani kallal – nüüd on sihikule võetud Jürgen Klopp, kes viis Dortmundi Borussia mullu Saksamaa meistritiitlini ja juhtis klubi tänavu Meistrite liigas alagrupi võiduga play-offi, kusjuures Borussia vastasteks olid surmagrupis Madridi Real, Manchester City ja Amsterdami Ajax. Teise nimena on Abramovitš püüdnud läheneda Chelsea endisele peatreenerile Jose Mourinhole, kes on kõigi märkide järgi suvel oma praegusest klubist Madridi Realist lahkumas.

Klopp on samas korduvalt rõhutanud, et teda seob Borussiaga leping ja ta kavatseb seda austada. Sakslase kontrakt Dortmundi klubiga kestab koguni 2016. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles