Kümnendi parim poksija teenis kaotuse eest 25 miljonit, võitja sai 10 miljonit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Manuel Marquez (paremal) on just nokauteerinud Manny Pacquiao.
Juan Manuel Marquez (paremal) on just nokauteerinud Manny Pacquiao. Foto: SCANPIX

Läinud ööl peeti Las Vegases suur poksimatš, kus vastamisi läksid filipiinlane Manny Pacquiao ja mehhiklane Juan Manuel Marquez.

Mitmete poksiajakirjade, telekanalite ning WBA ja WBO poolt eelmise kümnendi parimaks võitlejaks valitud 33-aastane Pacquiao pidi selles matšis vastu võtma oma profikarjääri viienda kaotuse. Võite on tal ette näidata 54 ja viike kaks, kirjutab LA Times

39-aastane Marquez on teeninud nüüd 55 võitu, saanud kuus kaotust ja leppinud korra vastasega viiki. Omavahel on mehed kohtunud nüüd neli korda ja varasemalt oli Pacquiao teeninud kaks võitu ja üks matš oli jäänud viiki.

Meeste seekordne matš oli mõlemale poolele küllaltki valus, kuna Pacquiao viidi pärast matši kompuutertomograafiasse ning Marquezil tuvastati katkine ninaluu ja peapõrutus. Enne nokauti oli Pacquiao juhtimas kohtunike häältega 47:46.

Pacquiao jäi pärast nokauti põrandale lamama umbes minutiks ning vahepeal tekkis mure ka tema tervise pärast. Samal ajal üritas ringi ronida ka filipiinlase abikaase Jinkee, keda suudeti siiski takistada.

Matš tõi mõlemale mehele sisse ka korralikult raha ning Pacquiao arvele laekus 25 ning võidu teeninud Marquezi arvele 10 miljonit USA dollarit. Maailmameistri tiitlit selles kohtumises mängus polnud, poksiti «kümnendi võitleja» tiitlile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles