Vuelta korraldajad lisavad programmi hirmuäratava mäe

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratturid eelmise aasta Vueltal Angliru mäel.
Ratturid eelmise aasta Vueltal Angliru mäel. Foto: SCANPIX

Mägise trassi poolest tuntud Hispaania velotuuri korraldajad lisavad tuleval aastal programmi ratturite õudusunenäo Angliru mäe.

Kinnitamata andmetel on eeldatavalt ohtralt dramaatikat pakkuv mäefiniš kavas 14. septembril peetaval eelviimasel etapil ehk just seal selgub suure tõenäosusega Vuelta võitja ning varem võidetud minutid võivad viimase tosina kilomeetriga sulada kui kevadine lumi, kirjutab Spordipartner.

Angliru mäge on hooaja viimasel suurtuuril kasutatud kokku viiel korral, viimati 2011. aastal. Toona pälvis 15. etapil esikoha hispaanlane Juan Jose Cobo, kes siis ka üldliidriks tõusis ja nädal aega hiljem Madridis poodiumi kõrgeimale astmele astus. 12,6 km pikkuse mäe kõrguste vahe on 1265 m, ratturid finišeerivad merepinnast 1573 m kõrgusel. Mäe keskmine tõusunurk on 9,9 %, kuid on ka näiteks 23,6 % (3 km enne lõppu olev Cueña les Cabres) lõike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles