Pärast brutaalset nokauti räägitakse dopingust ja legendi karjääri lõpetamisest

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Manuel Marquez suutis neljandal katsel konkurendi alistada.
Juan Manuel Marquez suutis neljandal katsel konkurendi alistada. Foto: Reuters/ScanPix

Nädalavahetusel peeti Las Vegases suur poksimatš, kus kergkeskkaalus läksid vastamisi filipiinlane Manny Pacquiao ja mehhiklane Juan Manuel Marquez. Üks tänapäeva profispordi nimekamaid atleete Pacquiao pidi selles kohtumises vastu võtma oma karjääri viienda kaotuse.

Las Vegasesse kogunenud publik sai näha tõelist tulevärki: kolmandas raundis käis põrandal Pacquiao ja viiendas Marquez. Brutaalses kuuendas raundis tabas mehhiklane vastast aga parema rusikaga otse näkku ja filipiinlane jäi ringi põrandale liikumatult lamama.

Omavahel on mehed kohtunud nüüd neli korda, varem oli Pacquiao teeninud kaks võitu ja üks matš oli jäänud viiki. Meeste seekordne kohtumine oli mõlemale poolele küllaltki valus – Pacquiao viidi pärast matši kompuutertomograafiasse ning Marquezel tuvastati katkine ninaluu ja peapõrutus.

Matš tõi mõlemale mehele sisse korralikult raha: Pacquiao kontole laekus 19 ning võidu saanud Marqueze arvele 7,7 miljonit eurot. Maailmameistritiitlit selles kohtumises mängus polnud, poksiti «kümnendi võitleja» au eest.

Pärast matši hakkasid kohe liikuma jutud, et Pacquiao karjäär võib olla sellega lõppenud. «Kui meile antakse võimalus, siis võime veel kohtuda,» teatas aga 33-aastane filipiinlane seepeale AP-le. «Hakkasin end just mugavalt tundma, kuid muutusin siis hooletuks.» Samas on võidukas Marquez saanud ka soovimatut tähelepanu – nii matši eel ja ka järel on 39-aastast mehhiklast süüdistatud dopingu tarvitamises. Väitele lisab vürtsi see, et Marqueze üldfüüsilise treener Angel Hernandez oli seotud ka  kergejõustiklaste Marion Jonesi ja Tim Montgomery dopingujuhtumitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles