Piiroja tänasest Flora trennis, Kastrati loobus pakkumisest

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja.
Raio Piiroja. Foto: Toomas Huik/Postimees

Lõppenud hooajal Eesti jalgpallimeistrivõistlustel kolmanda kohaga leppima pidanud FC Flora alustab täna ettevalmistust kevadel algavaks järgmiseks tiitliheitluseks. Teiste seas tõmbab Flora dressi selga ka Raio Piiroja.

Viimastel aastatel traumadega kimpus olnud ja natuke rohkem kui kuu aega tagasi seljaoperatsioonil käinud Piiroja on Flora juhendajale Marko Lelovile teada andnud, et on tiimi tänasel harjutuskorral valmis platsile jooksma.

«Ta tuleb kohale ja hakkab meiega trenni tegema. Eks siis näeb, mis edasi saab. Ega ta ise ka oma seisu täpselt ei tea, kuna ta pole pallitrenni tükk aega teinud,» sõnas Lelov pikaajalise Eesti koondise kapteni kohta.

Kui Piiroja võib kevadel Eesti meistriliiga kohtumistes tugevdada Flora kaitseliini, siis rünnakule otsitakse täiendust põhjanaabrite juurest. Novembri alguses käis meeskonna juures testimisel ka Soome kodakondsusega 19-aastane ründaja Kastriot Kastrati, kuid täna ta koos florakatega treeninguid ei alusta.

«Tegime talle pakkumise, kuid ta ütles sellest ära, kuna tal tekkis ka muid variante,» sõnas Lelov. «Jaanuaris tuleb siiski üks soomlasest ründaja ennast näitama. Praegu on ta veel Itaalias puhkusel.»

Võrreldes eelmise hooaja koosseisuga on paar meest ka Florast lahkunud. Tiimiga ei alusta koos treeninguid Aleksei Jahhimovitš, Nikolai Mašitšev ja Martti Pukk. «Nende lepingud lõppesid ja neid ei pikendatud,» täpsustas Flora juhendaja.

Esialgu ei ole tiimi juures ka grusiini Zakaria Beglarišvilit, kuid praegu loodetakse temaga veel uueks hooajaks kokkuleppele jõuda. «Ta on hetkel Gruusias, kuid pigem tundub, et ta ei jätka meil. Pakkumine on talle tehtud ja ta pole veel lõplikku sõna öelnud. Samal ajal kaalub ta ka teisi variante,» lisas Lelov.

Uuel hooajal sooviks Flora juhendaja näha eelkõige siinsete noorte pallurite tasemetõusu, kuid võimalik on ka variant, et piiri tagant tuuakse meeskonda täiendust juurde.

«Kui vaadata pikemas perspektiivis, siis ääre peale oleks tugevdust vaja. Siiski oleks mul rohkem hea meel, kui mõni noor Eesti mängija läbi lööks,» sõnas Lelov. «Kuna Karol Mets on meil müügiartikkel ja Piiroja kohta ka pikemalt ei tea, siis oleks hea, kui keskkaitses oleks veel mõni mees. Oleme noori mehi juurde võtnud ja loodan, et neist tõuseb keegi esile – näiteks Viljandist tulnud Joel Indermitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles