Toomas Nõmmiste läheb täna Eesti spordiajalukku

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Urmas Luik

1990. aastal Jõhvi spordikooli korvpalliosakonna lõpetanud Toomas Nõmmistest saab täna lähiajaloo esimene kohtunik, kes on teenendanud Eesti meistriliiga tasemel nii jalgpalli kui ka korvpalli, kirjutab Jõhvi spordikooli koduleht.

Kui jalgpalli meistriliigas on Nõmmiste teenendanud mänge neli hooaega, neist kaks viimast ka väljakukohtunikuna (äsjalõppenud hooajal 8 väljakul ja 5 joonel), siis korvpallis juba 1988. aastal Gruusias toimunud N. Liidu minikorvpalli meistrivõistluste finaalturniiri teenendanud Nõmmiste tegi meistriliiga nõuetele vastava kohtunikelitsentsi alles selle hooaja eel. Nimelt otsustas Nõmmiste eelmisel hooajal, et lahkub Eesti meistrivõistluste tasandil mängimast ning keskendub ka korvpallis kohtuniketööle.

Tehes vastaval teemal järelpärimise korvpallikohtunikult, Eesti elavalt korvpallileksikonilt, aastast 1971 ehk aasta enne Toomas Nõmmiste sündi kohtunikutööga pihta hakanud Ants Eegilt, tuli tal sama universaalse mehena meelde vaid Tõnu Tomson, kuid temalt selgust küsides tuli välja, et jalgpallis oli ta teenendanud vaid neljandat liigat.

Seega, kel soovi ajaloolisele momendist osa saada, võivad sammud seada kella 18.30ks TTÜ spordihoonesse, kus kohtuvad TTÜ KK ja KK Pärnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles