Ecclestone: tiimide arvu võib veelgi vähendada, aga Ferrari peab jääma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone avaldas arvamust, et HRT meeskonna kadumine ei ole sarjale katastroof ning ideaalis võiks isegi veel üks meeskond osalemisest loobuda – kuni see pole Ferrari.

Hetkel ei pääsenud HRT 2013. aasta osalemisnimekirja ning seega on seal 11 meeskonda 22 autoga. «Mulle meeldiks pigem kümme meeskonda. Ma pole iial 12 tiimi soovinud,» sõnas Ecclestone Reutersile. «Kümne meeskonnaga on lihtsalt kergem majandada – seda nii reklaami kui ka transporti arvesse võttes. Seega minu poolest olgu neid kümme… peaasi, et me Ferrarit ei kaotaks,» tõi ta ühe meeskonna teistest eraldi välja.

Lõppenud hooajal kehvade tulemustega silma paistnud HRT on likvideerimise äärel, juhul kui omanikfirma Thesan Capital sellele kiiresti ostjat ei leia. Ecclestone’i meelest on selle tõenäosus kaduvväike. «Ma ei kujuta küll ette, kes neid tahaks,» sõnas ta.

HRT oli nüüdseks Caterhami ja Marussia nime kandvate meeskondade kõrval üks kolmest tiimist, mis liitus sarjaga 2010. aastal, kui Rahvusvahelise Autoliidu tollane president Max Mosley pidas oluliseks osalejate arvu kasvatamist. Kolme aasta jooksul pole aga kordagi isegi punktikohale jõutud, nende parim tulemus on Vitantonio Liuzzi 13. koht mullusel Kanada etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles