Valus: Martti Aljand jäi MM-finaalis medalist kahe sekundisajandiku kaugusele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand.
Martti Aljand. Foto: Liis Treimann

Istanbulis toimuvatel lühirajaujumise maailmameistrivõistlustel jäi Martti Aljand 100 meetri rinnuliujumise finaalis ajaga 57,85 ülinapilt neljandaks. Pronksmedal libises käest vaid kahe sajandiksekundiga.

Kindla võidu võttis itaallane Fabio Scozzoli, saades ajaks 57,10. Teine oli sloveen Damir Dugonjic, kes kaotas Scozzolile 0,22 sekundiga, tema selja taga käis aga tõeline millimeetrite mäng - pronksi võtnud ameeriklane Kevin Corbes edestas Aljandit 0,02 sekundiga, eestlasele järgnesid 0,01 sekundi kaugusel USA esindaja Mihhail Aleksandrov ja 0,03 sekundiga kaotanud venelane Vjatšeslav Sinkevitš.

Enne finaali:

Eile peetud poolfinaalist pääses Aljand edasi paremuselt teise ajaga 57,82. Temast oli ajaga 57,66 kiirem vaid itaallane Fabio Scozzoli, kes edestas ainsana eestlast samal distantsil ka kolme nädala eest Chartres'is peetud EMil.

Aljandi päralt on finaalis viies rada, Scozzoli ujub tema kõrval neljandal rajal. Aja alla 58 sekundi said poolfinaalis kirja veel ka Aljandist vaid sekundisajandiku võrra aeglasem olnud venelane Vjatšeslav Sinkevitš ja eestlasele kümnendikuga kaotanud ameeriklane Kevin Cordes.

MMi tänaõhtuses programmis teeb kaasa ka Triin Aljand, kes ujub kell 19.36 algavas rinnuliujumise poolfinaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles