Inglismaa jalgpalliliit: UEFA määras Serbiale liiga leebe karistuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia ja Inglismaa mäng lõppes rüselusega.
Serbia ja Inglismaa mäng lõppes rüselusega. Foto: SCANPIX

Serbia ja Inglismaa jalgpallikoondiste vahel toimunud U-21 EM-valiksarja play-off 16. oktoobril lõppes suure kähmluse ja poolte vastasseisuga, viimaks on Euroopa jalgpalliliit asjaosalistele ka karistused määranud.

Ka rassismitunnustega intsidendi karistused jäid ootamatult õhukeseks: Serbia jalgpalliliitu karistati veidi üle 80 000 euro suuruse trahviga, neli Serbia noortekoondislast teenisid kahe- kuni neljamängulise platsikeelu ja üks mäng tuleb pidada suletud uste taga. Lisaks määrati karistused ka intsidendis osalenud inglastele Steven Caulkerile ja Tom Ince'ile, eemale tuleb jääda vastavalt kahest ja ühest mängust, vahendab Soccernet.ee.

«Oleme UEFA määratud karistustes pettunud, arvestades Inglismaa mängijate suunas üles näidatud rassistlikkust,» väljendas Inglismaa alaliidu pressiesindaja Alex Horne pettumust. «Teeme selle selgeks: rassism ei ole aktsepteeritav üheski vormis ja ei tohiks jalgpallis figureerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles