Haavatud Permi Ural Great tuli Tartusse Rocki võitma

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Permi Ural Great eile Tartu Ülikooli spordihoones trenni tegemas.
Permi Ural Great eile Tartu Ülikooli spordihoones trenni tegemas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna FIBA EuroCupi veerandfinaalis Tartu Rocki vastu astuv Permi Ural Great sarnaneb haavatud kiskjaga, ent nagu loodusest teame, on sellised loomad väga agressiivsed ja ohtlikud.

Eile ennelõunal Tallinna jõudnud ning lennujaamast bussiga otse Tartusse suundunud Ural Great asub omapärases kriisiolukorras – nädalavahetusel lahkusid ootamatult töölt senine peatreener horvaat Dražen Anzulovic ning tema abiline Dario Džerdža. Uueks peatreeneriks nimetati senine kolmas number Roman Dvinjaninov.

Ilmselt eneselegi ootamatult vastutusrikkale postile tõusnud Dvinjaninov kinnitas, et Venemaa kuues klubi tuli Tartusse võitu võtma. «Kogu meeskond on kõrgelt motiveeritud, eriti meie leegionärid,» sõnas ta. «Anzulovic ise tõi need mehed siia ja nüüd jättis maha… Seda ei osanud keegi oodata. Mängijad olid šokis, kuid suutsid end koguda ja taas korralikult treenimisele keskenduda.»

Värske peatreener ei suuda oma eelkäija tegu mõista, meeskond mängis hästi ning klubis oli kõik korras. Rabav uudis tabas klubi juhtkonda reedel, eelmisel õhtul oli meeskond naasnud võistlusreisilt Vladivostokist ja Krasnojarskist.

«Hommikul saabus ta klubi kontorisse ja teatas, et soovib lahkuda. Õhtul tuli veel trenni, ent dressi selga ei tõmmanud. Tänas kõiki kättpidi ja läks, rohkem pole me teda näinud,» kirjeldas Dvinjaninov kiirelt arenenud sündmusi. «Alles esmaspäeva hommikul kuulsime, et ta oli kutsutud Belgia Charleroi peatreeneriks.»

Vaatamata kõigele peab Dvinjaninov Anzulovici heaks treeneriks ning kavatseb horvaadi kasutatud mängujoonist hoida. «Mängisime ju Venemaa meistrivõistlustel ja eurosarjas edukalt, järelikult pole põhjust suuri muudatusi teha,» mõtiskles ta. «Võimalik, et veidike sätin kaitsesüsteemi.»

Dvinjaninovi peatreeneriks nimetamine oli Ural Greati juhtkonna poolt üllatav samm – sama meeskonna peamänedžeri toolil istub klubi endine peatreener Sergei Belov. «See variant oli tõesti õhus, ent Belovil on niigi palju tööd ning kogu vastutus laoti minu õlule,» nentis Dvinjaninov, kes kutsus abiliseks duubelmeeskonna juhendaja.

Ural Greati mäng tugineb peamiselt leegionäride, ameeriklaste Brindley Wrighti ja Ralph Biggsi, serblase Vanja Plisnici ning tšernogoorlase Ivan Koljevici tegutsemisele. Venelastest on tuntumad nimed Aleksandr Bašminov, Aleksandr Deduškin ja Aleksei Zozulin.

Rocki mängu põhjaliku analüüsi tegid külalised alles eile õhtul Tartus, ent esialgne ettekujutus oli neil olemas.

«Vaatasin linti Rocki ja Samara kohtumisest – tegemist on väga distsiplineeritud meeskonnaga,» rääkis Ural Greati loots. «Kunagi meil mänginud Georgi Tsintsadze tegutseb hoopis uuel tasemel, ta suudab mängu luua. Loomulikult teame teie viskemeest Gert Kullamäed, tugev on ka keskmängija Brian Cusworth.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles