Nimekate korvpallitreenerite avaldus: toetame presidendivalimistel Jüri Ratast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas asus korvpalliliidu presidendi kandidaadiks üsna viimasel hetkel, ent tekitas sellega valimisvõitluse.
Jüri Ratas asus korvpalliliidu presidendi kandidaadiks üsna viimasel hetkel, ent tekitas sellega valimisvõitluse. Foto: Peeter Langovits

Rida nimekaid korvpallitreenereid, kelle seas on nii Eesti meeste- ja naistekoondise peatreenerid Tiit Sokk ja Jaanus Levkoi kui ka Tartu Rocki juhendaja Gert Kullamäe ja Kalev/Cramo abitreener Martin Müürsepp, saatsid laiali avalduse, milles toetavad Jüri Ratase valimist Eesti korvpalliliidu presidendiks.

Avalduse täistekst:

«Korvpalliperel seisavad esmaspäeval 17.12 ees väga tähtsad otsused. Me valime endale uue presidendi ning juhatuse. Korvpalli sees olnud, seda mängu armastavate ja selle käekäigu eest otseselt vastutavate isikutena oleme jälginud valimiskampaaniat väga suure huviga ning uurinud ka kandidaatide programme.

Leiame, et viimastel aastatel on korvpallitreenerid ja klubid Eestis teinud ära väga suure töö. Kõik on panustanud vastavalt oma võimalustele ja oskustele, koondiste mängijaid tuleb igast Eesti nurgast, meistrivõistlustel teevad ilma ka kohad, kus lapsi vaid paari klassi komplekti jagu. Eesti korvpalli edusammud on olnud väikesed aga märgatavad. See on kõigi jaoks olnud raske töö, kuid seda tehakse armastusest ala vastu.

Erinevalt klubide juhtidest pole meie, treenerid, mängijad ja korvpallifännid küll hääleõiguslikud valimistel, kuid leiame, et meil on hääl ja õigus väljendada oma arvamust.

Meie arvates on oluline, et tulevane EKL president ning juhatus pööraks piisavalt tähelepanu treeneritele, noortekorvpallile ja -klubidele. Me soovime, et see inimene ja tema meeskond saaks aru nendest reaalsetest probleemidest, mis puudutavad igapäevatööd saalides ja ka väljaspool neid. Me soovime, et alaliidu juhatuses oleks esindatud inimesed, kes isiklikult on kokku puutunud noortetööga, treeneri ametiga ning noorteklubide juhtimisega. Me loodame, et alaliidu juhatusel ja presidendil on reaalne mõjuvõim, mis viiks muudatusteni seadusandluses nii riiklikul kui omavalitsuse tasandil, kelle otsustest meie ning armastatud ala käekäik otseselt sõltub.

Täna on korvpalli juurde tulnud väga palju noori ja teotahtelisi treenereid, alaliidu juhtkond peab kandma hoolt, et nende entusiasm ei kaoks. Korvpalliperet ei tohiks mingil juhul killustada ning korrata juba kord tehtud vigu, kus suured ja tugevad jätsid nõrgemad omapead.

Nendel põhjustel leiame, et Jüri Ratase programm, meeskond ja positsioon ühiskonnas suudab paremini tagada Eesti Korvpallile jätkuvaks arenguks vajalikud tingimused ning toetame tema meeskonda antud valimistel.

Korvpalli homse päeva eest südant valutades,

Gert Kullamäe

Jaanus Levkoi

Tiit Sokk

Martin Müürsepp

Jaanika Veinpere Pilisner

Janne Rits

Rauno Pehka

Jaak Salumets

Indrek Ruut

Tiiu Kosk

Raivo Tralla

Jaak Jalakas

Tarmo Tuisk

Marek Koitla

Robert Raamat

PS! Kui oled ülaltoodud avaldusega nõus, siis palun edasta see avaldus  ka teistele korvpalli sõpradele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles