Varrak: üllatusi pole me seni pakkunud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak Foto: Sille Annuk

Ühisliigas alagrupiturniiril viimast kohta vältida üritav BC Kalev/Cramo kaotas kaheksanda järjestikuse kohtumise ning esimese vooru järel ollakse A-alagrupis siiski kümnendad ehk viimased.

Kalevlased pidid eile võõral väljakul BC Astana käest vastu võtma 78:93 kaotuse. Vastased tegid vahe sisse esimesel veerandajal ja kui kohati õnnestuski kalevlastel vastastele lähemale jõuda, siis tähtsatel hetkedel näitasid Astana pallurid külma närvi ja kalevlastel tuli samas sisse eksimusi.

«Saatuslikuks sai meile esimene veerandaeg, kus lasime vastasel visata 33 punkti. Seda on ikka liiast,» tõdes kalevlaste juhendaja Alar Varrak.

«Vastastel oli kaks uut meest (Armon Johnson, Lonniel Rush), kes pidasid meie vastu oma esimese kohtumise Astana ridades ja seega tavapärane mänguks ettevalmistamine ei andnud tulemust. Neil ei olnud viimase nädala jooksul ühtegi kohtumist ja said seega rahulikult valmistuda. Nad tegid meile kahekesi paksu pahandust.»

Esimese vooru järel on kalevlastel turniiritabelis kaheksa kaotuse kõrval üks võit, mis saadi avakohtumises võõrsil Turowi vastu. «Eks meilt oodatakse ikka enamat kui senine üks võit. Reaalsus on siiski see, et vaid Turow on eelarvelt meiega võrdne,» sõnas Varrak. «Ühtegi üllatust ei ole me seni suutnud pakkuda.»

Samas on kalevlaste juhendaja kindel, et teises voorus seisab ees mitmeid mänge, kus võiks õnnestuda võiduarvet kasvatada. Järgmisena seisabki eestlastel ees matš just Turowiga, keda võõrustatakse 7. jaanuaril. «Positiivse külje pealt vaadates seisavad meil nüüd ees kodumängud Turowi, Donetski ja Azovmaši vastu ning need on meie jaoks sellised mängud, kus võime võidu peale mängida,» arvas Varrak.

Kalevlased puutusid Kasahstani pealinnas kokku ka üsna äärmuslike ilmastikutingimustega, väljas paukus koguni –42-kraadine pakane. «Päeval oli –40, kuid õhtu poole langes see veelgi. Eks sellised olud on päris karmid,» rääkis Varrak. «Saal ja hotell olid soojad, vaid bussis oli külm. Kokkuvõttes oli huvitav kogemus.»

Eesti klubide jaoks sai nädalavahetusel läbi ka Balti liiga põhiturniir. Võimsa etteaste tegi Valmo Kriisa, kelle 24 punkti, kaheksa korvisöödu ja viie lauapalli toel alistas Tartu Rock 114:97 Juventuse. 7. jaanuaril jätkatakse Balti liigas mängudega 16 parema seas, kuhu Eesti tiimidest jõudsid Rock, Kalev/Cramo, Rakvere Tarvas ja Pärnu. Praeguseks on selged ka vahegruppide koosseisud ning homse Palanga ja Barsy duelli järel saavad grupid lõplikult paika (vt tabelit).

KORVPALL

Ühisliiga

BC Astana – BC Kalev/Cramo 78:93

Astana: Simon 20, Rush 19, Glyniadakis 14, Johnson 13, Cvetcovic 10, Marshall 8, Ponomarjov 7, Klimov 2.

Kalev/Cramo: Dorbek 18, Fall 11, Arbet 10, Abbott 9, McLeod 9, Wilkinson 6, Keerles 5, Škele 5, Sokk 4, Elegar 1.

Balti liiga

Tartu Rock – ­Juventus 114:97

TTÜ – Palanga 75:52

Rapla Tyco – Šiauliai 76:100

Barons kvartals – Tallinna Kalev 89:72

Prienai – Rakvere Tarvas 102:74

Pärnu – Pieno zvaigzdes 73:102

Vahegruppide koosseis

E-vahegrupp: Ventspils, Lietkabelis, Barons kvartals, Pärnu.

F-vahegrupp: Šiauliai, Tartu Rock, Sakalai, Valmiera.

G-vahegrupp: Barsy/Palanga, Jelgava, Prienai, Kalev/Cramo.

H-vahegrupp: Palanga/Barsy, Juventus, Rakvere Tarvas, Pieno zvaigzdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles