Jüri Ratas valiti korvpalliliidu presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel Eesti Korvpalliliidu üldkogul valiti alaliidule uus president, valituks osutus Jüri Ratas, kes kogus 49 häält, Atso Matsalu sai 23 häält.

Üldkogu algab kell 15.00, presidendivalmisteni jõutakse orienteeruvalt kell 16.30. Postimees vahendab sündmusi operatiivselt.

16.53: Matsalu: noortekorvpall odavamaks (kate sellele olemas); treenerite tunnistamine; treenerite kogunemised; koolituste eelarve peab tõusma; ülejäänud noortekoondised samuti A-divisjoni; noortekoondiste peatreener peaks olema EKLi töötaja; naiste korvpalli arendamine; moodustada naiste võistkond eurosarjas mängimiseks; meeste meistriliiga põhiturniiri mängud televisiooni; klubide huvi noormängijate leidmisele; noortele mänguaja leidmine; geograafilise laienemisega edasi; parem esindatus televisioonis ja raadios; sisekommunikatsioon paremaks; korralik turundus.

16.36: Soku kokkuvõte koondisest: meeste professionaalne tase on tõusnud. Tagantjärele jäid mõlemad kohtumised Montenegroga kripeldama. Sain mõned nooremad mehed ka pingiotsale võtta ning neile saame tulevikus loota. Usun, et see suvi andis neile midagi juurde. Kui järgmisel aastal on Toome ja Veideman tagasi, siis on meil päris hea valik.

15.41: Aaviksoo kokkuvõte oma ametiajast: huvi tõus koduse liiga vastu, on tõestatud, et edu on võimalik ka välismaal; uuele juhatusele antakse üle positiivse eelarvega liit, ilmunud on palju korvpallialaseid raamatuid; noorte korvpalli paranenud seis; rahvusvaheliste turniiride hea korraldus; rahvuskoondiste head mängud viimastel aastatel.

Eelinfo:

Kandidaate on teatavasti kaks - korvpallikomissar Atso Matsalu ning Riigikogu aseesimees Jüri Ratas. Oma kandidatuuri ülesseadmisel oli Ratasel 31 ja Matsalul 25 klubi toetushäält. Matsalu kampaania on kestnud juba väga pikalt, Ratas seadis oma kandidatuuri üles alles novembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles