Lindsey Vonn teeb tervise nimel MK-sarjas võistluspausi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: SCANPIX

Mäesuusataja Lindsey Vonn teatas, et katkestab käimasoleva MK-sarja ja pöördub tagasi kodumaale USAsse, et naasta Euroopasse alles jaanuaris.

USA naistekoondise peatreeneri Alex Hödlmoseri sõnul ei ole Vonn tiheda graafiku tõttu saanud taastuda haigusest, mis tabas teda novembris Colorados. Vonn veetis toona ka pisut aega haiglas.

«Tema naasmine sõltub täielikult sellest, kuidas ta end tunneb ja mis seisus ta on. Praegu sõidab ta koju,» lausus Hödlmoser. «Plaan näeb ette, et ta tuleb tagasi tugevana – senist graafikut ja reisimist arvestades pole tal lihtsalt olnud võimalust jõudu taastada. Tahame, et ta oleks jälle parimas vormis.»

Vonn jääb eemale sel nädalal Rootsis Åres peetavatest slaalomi- ja suurslaalomietappidest ning ka detsembri viimasel nädalavahetusel Austrias Semmeringis toimuvatest sõitudest. Hooaja algul kolm järjestikust kiirusalade etappi võitnud Vonn võidutses veel ka detsembri algul St Moritzis peetud supersuurslaalomis, kuid möödunud võistlusnädalavahetus läks ameeriklannal aia taha. Esmalt kukkus ta Val d’Isere’is kiirlaskumisel ning seejärel ka Courchevelis suurslaalomi avasõidus.

Vahetult pärast pühapäevast sõitu kirjutas Vonn Facebookis: «Tabasin vasaku suusaga kivi ja kaldusin rajalt välja… raske on leida energiat, mida mul tavaliselt alati jagub. Mõtlen järgmise paari päeva jooksul tõsiselt tulevikuplaanide üle järele. Püüan positiivset hoiakut säilitada. Nüüd pakin asjad autosse ja sõidan lennujaama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles