Paks Ronaldo polegi enam paks: kaalusaates kadus 17 kilo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronaldo.
Ronaldo. Foto: SCANPIX

Kunagine maailma parim jalgpallur Ronaldo, täisnimega Ronaldo Luis Nazario de Lima, lõpetas Brasiilia kaalukaotussaate hea tulemusega - kolme kuu jooksul õnnestus tal vabaneda 17 kilost.

Pühapäeva õhtul eetrisse jõudnud finaalsaates kogunesid kõik osavõtjad otsestuudiosse, et trenni ja toitumiskommete parandamise abil saavutatud kaalulangetamise tulemusi võrrelda. Kui Ronaldo kaalule astus, näitas see, et kahel korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud mees on suutnud vabaneda 17 kilost, tema vööümbermõõt on aga kahanenud 107 sentimeetrilt 93 peale. «Mul on kaaluga väga keerulised suhted. Lausa traumaatilised,» sõnas Ronaldo hiljem ajakirjanikele. Kui ründaja 2011. aastal tippjalgpallist loobumisest teatas, tunnistas ta, et kannatab kilpnäärme talitluse häire all.

Ronaldol oli enese vormi ajamiseks ka hea stiimul – nimelt soovib ta osaleda 19. detsembril Porto Alegres peetaval tähtede mängul, kus ta kuulub Zinedine Zidane’i sõprade meeskonda. «Valisime Ronaldo, kuna tahtsime näidata, et isegi kogu elu spordiga tegelenud inimene võib kehalise vormi kaotada, kui ta lõpetab sporditegemise ja võtab omaks lodeva eluviisi,» sõnas Ronaldo eratreener Marcio Atalla.

Brasiilia tervishoiuministeeriumi poolt aprillikuus tellitud uuringust selgus, et ligi pooled brasiillastest on ülekaalulised ja koguni 16% elanikest kannatab rasvumise all.

Vaata pilte Ronaldost saate alguses ja lõpus siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles