Lotus nimetas Räikköneni tiimikaaslase, Marussia sõitjaks saab Chilton

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Grosjean (vasakul) ja Kimi Räikkönen
Romain Grosjean (vasakul) ja Kimi Räikkönen Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas selgus veel kaks meest, kes uuel hooajal kuninglikus vormelisarjas kihutavad.

Lotus teatas, et Kimi Räikköneni kõrval jätkab ka 2013. aastal tänavune põhisõitja Romain Grosjean. Lõppenud aastal mitmete avariide põhjustamisega kurikuulsaks saanud Grosjean lõpetas karjääri esimese täispika hooaja 96 punkti ja 8. kohaga. Poodiumile õnnestus prantslasel tõusta kolmel korral - Kanada etapil oli ta teine ning Bahreinis ja Ungaris kolmas.

Marussia palkas aga Timo Glocki kõrvale teiseks sõitjaks 21-aastase debütandi Max Chiltoni. Britt oli tänavu ametis meeskonna testisõitjana ning võistles samaaegselt GP2-sarjas, saades seal neljanda koha. Varem on Chilton osalenud Briti vormel-3 sarjas, seejuures palgati ta 2008. aastal Hitechi meeskonda aasta varem Briti F3-tiitli võitnud Marko Asmeri asemele.

F1-sarjas on nüüd vabad veel vaid kolm piloodikohta. Kumbagi sõitjat pole teatanud Force India meeskond ning Caterham otsib jätkuvalt paarilist Charles Picile. 2013. aasta hooaeg algab 17. märtsil Austraalias Melbourne'is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles