Itaalia tippjalgpallis määrati kokkuleppemängude eest taas karme karistusi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patustanud Napoli mängijad (vasakult) Matteo Gianello, kapten Paolo Cannavaro ja Gianluca Grava.
Patustanud Napoli mängijad (vasakult) Matteo Gianello, kapten Paolo Cannavaro ja Gianluca Grava. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpallis jätkub klubide ja mängijate süüdimõistmine kokkuleppemängudes - seekord võeti tabelis kaks punkti tiitlit jahtivalt Napolilt.

Kunagise maailma parima jalgpalluri Fabio Cannavaro vend, Napoli kaptenipaela kandev Paolo Cannavaro ja teine Napoli kaitsja Gianluca Grava said pooleaastase võistluskeelu. Meeskonna endine väravavaht Matteo Gianello peab aga pidama koguni kolme aasta ja kolme kuu pikkuse mängupausi.

Süüdistuse kohaselt püüdis Gianello ahvatleda Cannavarot ja Gravat Sampdoria vastu peetud kohtumises mängutulemust mõjutama. Mehed keeldusid, kuid ei teatanud sellest ka võimudele. Algselt nõudis prokurör mõlemale mehele üheksa kuu pikkust mängukeeldu. Kõnealune kohtumine leidis aset 2010. aastal hooaja viimases mängudevoorus, Sampdoria võitis 1:0 ja tagas sellega pääsu Meistrite liiga kvalifikatsiooniringi.

Napolilt võeti ka liigatabelis kaks punkti, mis langetas nad kolmandalt kohalt viiendaks. Liidrist Juventusest jäädakse nüüd kümne punkti kaugusele. Lisaks peab klubi maksma 70 000 eurot trahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles