Budõlin asendas judo rannavutiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Budõlin
Aleksei Budõlin Foto: Toomas Huik

Eesti kunagine esijudoka Aleksei Budõlin on küll kimono varna riputanud, kuid see ei tähenda, et ta spordist loobus – vastupidi!


Mees tegeleb nii rannajalgpalli kui ka -võrkpallitreeningutega. Lisaks sellele juhib omanimelist judokooli ning jagab Eesti rannajalgpallikoondisele väärt õppetunde.



«Üleeile tegime rannajalgpallikoondisega judosaalis esimese treeningu – päris naljakas oli! Näitasin erinevaid harjutusi, kuidas koordinatsiooni ja vastupidavust suurendada,» sõnas Budõlin, kes tahab suvistel Eesti rannajalgpalli võistlustel kaasa lüüa. Muidugi juhul, kui «mõni meeskond teda tahab».



Rannajalgpall on tema jaoks uus väljund. Pärast sportlase karjääri on see hea vaheldus. Kaugemaid eesmärke tal veel pole, kuid mine sa tea – ehk õnnestub kunagi koondissegi pääseda.



Esialgu on tegemist lihtsalt hobi ja lõõgastumisvõimalusega. Alaga, mida ta kogu täiega naudib. «Olen 15 aastat rannavõrkpalli mänginud. Ja nüüd otsustasin ka rannajalgpalli proovida, sel talvel mängisin juba saalis. Mulle meeldib see ala,» nentis olümpiapronks Budõlin ja lisas: «Judo ja rannajalgpall on hästi sarnased. Mõlemad alad vajavad head vastupidavust ja koordinatsiooni.»



Budõlin ühelgi tiitlivõistlusel judokana enam ei osale, kuid Eesti karikavõistlustel tahab kaasa teha. Rannajalgpalli MM-valikturniir toimub 7.–14. juunini Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles