Kontaveit treenis kaks nädalat Šarapova kõrval

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit tegi Floridas trenni peamiselt rootslase Rikard Allgurini juhendamisel.
Anett Kontaveit tegi Floridas trenni peamiselt rootslase Rikard Allgurini juhendamisel. Foto: Erakogu

Edukas hooaeg seljataga, on jõululaupäeval 17. sünnipäeva tähistav Eesti tennise tulevikulootus Anett Kontaveit juba üle kuu aja hoolega uueks aastaks valmistunud, üheks ettevalmistuse osaks oli ka reis ookeani taha, kus ta mitmeid tennise­staare kasvatanud Nick Bollettieri akadeemias kaks ja pool nädalat harjutas.

«Täitsa tore oli,» muheleb Floridas pruuni jume palgele saanud Kontaveit. «Päevad olid trennirohked ja päikeselised. Seal olid treenimiseks täiuslikud tingimused – ilm oli super ja väljakud on väga head. Üldse on seal kõik väga hea, see on nagu hästi toimiv väike spordilinn.»

Bollettieri avas omanimelise akadeemia 1978. aastal Bradentoni linna lähedal ning see laiub 162 000 ruutmeetril. «See on ikka hiiglaslik ala,» nendib Kontaveit. «Ja seal on täiesti tennisemaailm, ümberringi väga midagi muud polegi. Ei saa öelda, et nagu päris tühermaa, aga seal juures olev linn on hästi väike. Kõige suurem linn seal lähedal on Sarasota, kuhu pidanuks autoga sõitma.»

«Kuna minul seal autot polnud ja ma elasin väljakute juures, polnud seal tenniseväliselt suurt midagi teha,» lisab ta. «Aga ma ei kurda üldse, sest läksingi ju sinna tennise pärast ja treenimiseks on tingimused ideaalsed. Ilmselt sellepärast see ongi sellises kohas, et mängijad ei käiks väga palju väljas.»

Kahe rootslase juhendamisel

Kontaveit tegi peamiselt trenni rootslasest treeneri Rikard Allguriniga, kes on paaril korral ka Tallinnas teda abistamas käinud. Allgurin töötab koos naiste maailma edetabelis 2. kohal paikneva venelanna Maria Šarapova juhendaja Thomas Högstedtiga, kes on samuti Kontaveidile näpunäiteid jaganud. «Thomas oli ka koos Mariaga seal ja abistas mind ka natuke, peamiselt nende kahega tegingi trenni,» räägib Kontaveit.

Ettevalmistusperioodi alguses muutis Kontaveit eeskäehoiet, tänu millele peaks tal tulevikus olema lihtsam tugevaid lööke tõrjuda ja endal parem kõvemini tõrjuda. Seetõttu keskendus ta ka USAs selle parandamisele ega pannud rõhku teistega mängimisele. «Tegin palju trenni treeneriga omaette, eeskäe peale läks palju tööd,» selgitab ta. «Lõpupoole lihtsalt lõin sealsete noorte mängijatega, seal on selles osas valik väga suur, palju tennisiste erinevatest mänguklassidest.»

Kontaveit kohtus treenides ka kuulsa Bollettieri endaga. «Ta tuli meie trenni ajal väljakule, õpetas natuke eeskäe kohta, umbes viis minutit rääkis,» meenutab Kontaveit, ja jätkab naerdes: «Lõpetas jutu ära ja siis ütles naljatledes, et selle eest tuleb anda 900 dollarit. Aga tema õpetus oli täitsa kasulik, aitas mind.»

Mitmed tipud harjutamas

Lisaks noortele olid samal ajal akadeemias harjutamas ka mitmed tipud, nagu näiteks Šarapova, edetabelis 37. real paiknev Saksamaa esindaja Sabine Lisicki ja maailma 49. reket Heather Watson.

«Tegin peaaegu iga päev Šarapova kõrval trenni, nägin päris palju, kuidas ta treenib ja seda oli päris huvitav vaadata,» tunnistab Kontaveit. «Natuke ikka üritasin nähtut ka kõrva taha panna, aga ei midagi suurt, proovisin rohkem enda peale mõelda, et mida mina pean tegema ja mida on minul vaja arendada.»

Viimased kuu aega on Kontaveit intensiivselt keskendunud füüsilise vormi lihvimisele, lisaks sai ta Allgurinilt nõu, millele tuleks rohkem keskenduda.

«Tegelen edasi oma eeskäega ja siis ka serviga. Muidu teen lööke ikka, aga nende kahe asja puhul mõtlen tehnikale,» avaldab maailma edetabelis 405. kohal paiknev Kontaveit.

Hiljuti poolte kokkuleppel koostöö senise juhendaja Märten Tamlaga lõpetanud Kontaveit treenib praegu Eestis olles Peeter Lambi käe all, uue treeneri palkamisega ta ei kiirusta. «Ma ei taha sellise otsusega kiirustada,» tunnistab ta. «Eestis on valik üsna väike, samas ma ei tea, kas oleks vajalik kedagi välismaalt palgata. Üritame kõik korralikult läbi mõelda.»

«Usun, et saan võistlustel juba ise ka hakkama,» jätkab Kontaveit. «Mul oleks küll vaja, et mul on sparringupartner kaasas, et oleks keegi, kellega lüüa. Aga arvan, et see kasvatab mind rohkem, kui pean võistlustel ise enda eest hoolitsema ja ise rohkem mõtlema – kindlasti tuleb see kasuks.»

Uut hooaega alustab Kontaveit Austraalia lahtiste meistrivõistluste juunioride võistlustega, aasta eesmärk on aga keskenduda üha rohkem naiste turniiridele ja jätta tasapisi noorteturniirid seljataha.

«Sellega oleks nagu üks peatükk lõppenud. Mul on noorteklassis olnud päris head tulemused ja mul pole enam vaja midagi tõestada,» tõdeb ta. «Nüüd tahaksin naiste seas edetabelikohta parandada ja harjuda naiste mänguga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles