Ferrari boss vormel-1 sarjast: miks me peame kuskil kõrbes sõitma?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luc di Montezemolo (vasakul) ja Bernie Ecclestone.
Luc di Montezemolo (vasakul) ja Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Ferrari president Luca di Montezemolo avaldas taas arvamust, et vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone peaks oma töö kellelegi nooremale ja kaasaegsemale üle andma.

«Vajame tänapäevasema pilguga inimesi. Minu firmas on samamoodi – paari aasta pärast ma enam Ferrarit ei juhi. Tuleb keegi teine,» lausus di Montezemolo The Independentile. «Olen Berniele alati rääkinud, et ühemehe-show’de ajastu on möödas. Igaüks vajab enda ümber meeskonda.»

Di Montezemolo polnud rahul ka sellega, millistes paikades aina enam vormel-1 etappe peetakse. «Kolme aasta eest kutsuti mind Le Mansi pikamaasõitu avama ja see avaldas muljet. Pidu käis kogu aeg! Mõnel vormel-1 rajal on aga boksis tunne, nagu oleksid kõrbes. Mis hea pärast me kuskil tühermaal võistleme? Ilma publikuta, ilma fännideta, ilma lippudeta ja ilma kireta on vormel-1 elutu spordiala. Mulle see ei meeldi,» sõnas ta.

Lisaks tõi Montezemolo õrnemat sugu appi võttes huvitava näite, kuidas ühe etapi jälgimine on pealtvaatajatele üle mõistuse kalliks läinud. «Bernie pahandab alati, kui ma seda räägin, aga kuulge – kui teil on näiteks 20-aastane sõbratar, siis odavlennufirmadega on võimalik maailmale tiir peale teha ja see tuleb kokkuvõttes odavam kui üks nädalavahetus Monzas. Nii ei tohiks olla. Peame tulevikku vaatama ja tegema otsuseid praegu, kui oleme edukad,» lausus Montezemolo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles