NBA meeskond jättis treeneriga sõnelenud tähtmängija koosseisust välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DeMarcus Cousins kohtunikuga vaidlemas.
DeMarcus Cousins kohtunikuga vaidlemas. Foto: SCANPIX

NBA meeskond Sacramento Kings eemaldas määramata ajaks koosseisust keskmängija DeMarcus Cousinsi, kes läks tülli peatreeneri Keith Smartiga.

Kingsi 85:97 kaotusmängus Los Angeles Clippersi vastu läksid Cousins ja Smart poolajal riietusruumis sõnelema, mille järel treener Cousinsit teiseks poolajaks enam väljakule ei pannud ning käskis tal riietusruumi jääda. Ametlikus teates tõi Kings eemaldamise põhjuseks ebaprofessionaalse ja meeskonna sisekliimat rikkuva käitumise.

«Püüame meeskonnas teatud põhimõtetest kinni pidada ja kui keegi neid ei austa, siis on sellel tagajärjed,» teatas Smart pärast mängu Clippersiga. Kaks aastat tagasi draftis viiendana valitud Cousins on hetkel meeskonna parim punktikütt, olles seni visanud keskmiselt mängus 16,6 silma ja võtnud 9,5 lauapalli. 22-aastane Cousins ei hakanud intsidenti salgama, võttes kogu süü enda peale.

«Riietusruumis juhtub asju, mis jäävadki sinna. Aga ma eksisin. Olen mängija, kes tahab alati võitja, samuti olen emotsionaalne mängija. See ei muutu iial. Aga ma poleks pidanud treenerile nii vastama. Oleksin pidanud suu kinni hoidma. Tegin valesti ja vabandan oma meeskonnakaaslaste ees,» sõnas Cousins NBA kodulehe teatel.

Samas on Cousinsil varemgi korduvalt enda talitsemisega probleeme olnud. Kuu algul määras liiga talle Dallases mängiva O.J. Mayo kubemesse löömise eest ühemängulise keelu, novembri algul pidi Cousins aga vahele jätma kaks mängu, sest ähvardas pärast kohtumist San Antonio Spursiga telekommentaatorit Sean Elliotti. Samuti läks ta tülli Kingsi eelmise peatreeneri Paul Westphaliga, suvel koondiselaagris viibides kritiseeris tema suhtumist aga USA korvpalliliidu juhatuse esimees Jerry Colangelo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles