Mainekas uudisteagentuur valis aasta naissportlaseks üllatusnime

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabby Douglas.
Gabby Douglas. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuur Associated Press (AP) valmistas aasta parimata sportlaste nimetamisel üllatuse, pidades parimaks naissportlaseks 16-aastast võimlejat Gabrielle Douglast.

Londonis kõige aegade esimese mustanahalise võimlejana mitmevõistluse kulla võitnud Douglas tagas seejuures olümpiapileti alles märtsis, kui alistas katsevõistlustel üllatuslikult maailmameistrist naiskonnakaaslase Jordyn Wieberi. 48 häält saanud Douglas edestas AP hääletusel 41 häält kogunud ujujat Missy Franklinit ja 23 häält saanud tennisisti Serena Williamsit.

Meeste seas võidutses ujuja Michael Phelps, kes võitis Londonis neli kuld- ja kaks hõbemedalit, kerkides 22 autasuga ühtlasi kõigi aegade edukaimaks olümpialaseks. Phelps on Carl Lewise, Tiger Woodsi, Lance Armstrongi ja Michael Jordani järel viies mees, kelle AP on valinud aasta parimaks rohkem kui korra. Tänavuses hääletuses järgnesid 40 jäält saanud Phelpsile korvpallur LeBron James 37 ja sprinter Usain Bolt 23 häälega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles