Kubica: ilma võidusõiduta tunnen, et elan igavat ja üksluist elu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica
Robert Kubica Foto: Reuters / Scanpix

Raske ralliavarii järel vormel-1 karjäärist vähemalt ajutiselt loobuma pidanud Robert Kubica tunnistas väljaandele Daily Express antud intervjuus, et tal on raske vormelietappe teleri vahendusel vaadata.

«See on keeruline. Igatsen võidusõidu järele. Kui olen pärast võistlust kodus, tundub mulle, et elan igavat ja üksluist elu,» tunnistas poolakas. «Sõitmise ajal ei piira mind tänu keskendumisele aga eriti miski. Olen õnnelik selle üle, mis mul on. Elus ei saa alati kõike, mida tahad. Praegu saan ma võidu sõita ja see on kahtlemata parem kui poole aasta tagune aeg. Nii et pole viga.»

Samas ei ole Kubica vigasaanud parem käsi ikkagi veel täiesti terve ja nii on ta lasknud oma Citroën C4 ralliautos käigukangi tugevama vasaku käe alla ümber viia. «Vormeli kokpit on väga kitsas ning kõike tuleb teha randme ja käsivarrega. Ralli- ja ringrajaautodes saan käe liikumist aga õlaga kompenseerida,» kirjeldas Kubica.

Küsimus pole siiski vaid nõrgas käes. Kui Kubica sõrmed on juba roolirattal, saab ta käiguvahetuseks kasutada hoobasid, kuid see on tema jaoks endiselt raske. «Käe ja sõrmede liikuvus on ikkagi piiratud, kuid asi läheb paremaks. Närvide paranemine võtab veel kaua aega. Sel aastal on areng olnud aeglane. Aga selline on elu. Närvi minnes ei saavuta ma niikuinii midagi. Pole muud võimalust kui edasi pingutada, edasi töötada,» sõnas Kubica.

Küsimuse peale, kas Kubicat võib veel kunagi vormel-1 auto roolis näha, kehitas 28-aastane poolakas aga õlgu. «Kui käsi korda saab. Kui olen 80% ulatuses terve, siis küll. Juhul, kui suudan rooliga korralikult ümber käia, piisab ka 80-protsendilisest painduvusest,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles